Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Nebil Çika: Ndalimi me ligj i studimit te krimeve komuniste te luftes eshte veper penale

| E diele, 25.10.2020, 09:00 AM |


Nebil Çika:

Kjo eshte stema e RPSSH. Vete diktatura komuniste njihte zyrtarisht shtetin e saj qe nga 24 maji i 1944, rilindja e diktatures ndalon me ligj studimin krimeve te komunisteve gjate luftes, masakra e krime qe instaluan ne Shqiperi regjimin me kriminal ne historine tone kombetare. Perpjekja e Rames per te ndaluar zbardhjen zyrtare te krimeve te pasardhesve te tij gjenetik politik dhe juridik deshmon linjen e tij komuniste dhe friken e tyre nga informimi i opinionit publik per trashgimine kriminale te partise se tij. Njohja e opinionit publik me krimet komuniste gjate LDB, rrezojne pretendimet e tij aktuale se komuniste ishin ne "krahun e duhur te historise", i vetmi justifikim i tyre per diktaturen e pergjakshme qe instaluan per 45 vjet. Me keqardhje vrejme se nga opozita, e cila pretendon te pefqesoje politikisht viktimat e ketyre krimeve ,nuk ka ende asnje reagim per kete ligj antikushtetues , antikombetare e antihuman te qeverise. Ne aspektin juridik ndalimi me ligj i studimit te krimeve komuniste te luftes, eshte veper penale : fshehje e krimeve dhe perkrahje mbas krimit te autorve ,krime lufte, krime kunder njerezimit dhe gjenocid qe nuk parashkruhen.