E enjte, 01.10.2020, 09:06 AM (GMT+1)

Komente

Afrim Caka: Islami politik dhe dhuna

E diele, 02.08.2020, 05:21 PM


ISLAMI POLITIK DHE DHUNA NË KËTË QERTHULL VICIOZ

Nga Afrim Caka

Sulltanët kanë bërë luftë dhe kanë asimiluar e vrarë miljona shqiptarë, të njejtën gjë e bëjnë edhe çerkezët tanë Tërnava, Bajrami e Thaçi për të justifikuar, toleruar këtë opsion politik e antikombëtar.

Hashim Broja simboli i së keqes që ia kaloi edhe Esat Pashë Toptanit. Si është e mundur dhe pa e kuptuar shumë që një djallë nëpërke shtëpie të ngjallë Esatin. Kjo përshtypje përforcohet ndajë Erdoganit nga vlerësimi i ulët ndaj vetes duke plotësuar urdhërin e dikujt.

Njeriu që solli Turqinë në Dardani nën sundimin e tij u ndërtuan me qindra xhami (tempuj të errsirës) - lejoi që të rrëmbehen pesë gylenistët dhe tani është krenar që vendosi edhe gurthemelin e një tempulli ku mbjell vetëm errësirë, asmilimë dhe skllavëri, pastaj reagoj edhe vetë “fytyrë gaforrja”:

“Ndjehem krenar që vura gurthemelin e saj!”.

Duke i dhënë liri çerkezve fetar, ti e ngre atë, ndërsa veten e vë në një pozitë më të ulët poshtëruese. Kjo situatë i pëlqen egos dhe veprimit tëndë nuk të ndihmon aspak ndaj zullumeve që i ke sjellur shqiptarëve, përderisa ti President hakmerresh për lirin që e fitoj ky popull me shumë gjak e sakrifica. Ty nuk të bënë përshtypje çështja kombtare. Për një gjë të tillë është i aftë ta bëjë vetëm njeriu i çmendur nga etja për korrupsion, vota e pushtet. Kjo etje e çmendur për islamizëm, pushtet të korruptuar e kënaq dhe rezullton tamam në një kohë të turbullt politiko-fetare.

Unë, si gjakovar jam kundër këtyre tempujve të errësirës. Kur shqiptari bie në kontaktë me islamin politik, ai ndryshket, humbet dhe asimilohet.

Shqiptarët dëshirojnë diell dhe shkolla e universitete. Konstituimi i popullit përballë qelbësirave fetare në subjekt të historisë, domethënë vetëdijësimi i tij masiv për integrime e bashkim kombëtar, për të qenë i vetvetes dhe i të drejtave e lirive natyrore në Dardardani, në esencë është i pandashëm nga vetëdija kombëtare e jo shërbëtor të spiunëve hoxhallarë si Naim Tërnava e Mustafë Bajrami në dëm të çështjes shqiptare.

Dardaninë nuk do ta lëmë të vdesë nga mallkimet e spiunëve hoxhallarë fondamentalistë islamistë dhe politikanëve të shitur, të blerë e të shitblerë...

Mbasi Turqia shtypi dhe masakroi një popull për 540 vjet me radhë, mbasi i dërgoi në thikë e bajoneta miliona shqiptarë, mbasi përdhunuan mijëra vajza e gra shqiptare, mbasi asimiluan miliona shqiptarë, mbas shpërnguljes barbare të miliona shqiptarëve drejt Turqisë, shfarosje, provokimi vazhdon. Në mbështetje të këtyre të dhënave argumentohet thellësia e pavetëdijës së hoxhallarëve islamikë shqiptarë dhe pavetëdija e politikaneve drenicakë, i shoqërisë shqiptare dhe nevoja e gjurmimit të saj.

Uni, egoizmi, servilizmi, poshtërsia dhe tradhtia e përkatësisë kombëtare të shqiptarëve nën shtypjen e Erdoganit dhe Turqisë është produkt i veprimtarisë së pandalur të drejtuar kundër modalitetve të ndryshme të shtypjes e të dhunimit të tyre. Uni i këtillë i pavetëdijës dhe i servilizmit argumenton rrënjët e thella të pazhvillimit të vetëdijes kombëtare.

Si është e mundur se mbi shqiptarët e Dardanisë po lejohet akoma nga shoqëria shqiptare të ushtrohen tortura epokash fetare të shkuara nga hoxhallarët gjakprishur, Hashim Thaçi, Isa Mustafa, Kadri Veseli, Ramushi “patrioti” që hesht. Pse qasja e një pjesë të madhe e shoqërisë shqiptare ndaj tempujve të errësirë është hipokrite dhe nuk thuhet të tillë tempuj duhet dënuar e shkatërruar? Si të fitosh besimin e Bashkësisë Ndërkombëtare se seriozisht do të mirren me ne për të hyrë në Evropë?

Të lumtë Hashim, e shkatërrove Dradaninë!

“Ti je turpi i këtij kombi”.

“Shpend Ahmeti, ti me klikën tënde jeni turpi dhe pamorali i Dardanisë dhe faqja e zezë e këtij kombi”.

Xhamia “po ndërtohet” për t’i dhënë të drejtë legalizimit të Kishës se Arkanit dhe Millosheviqit. Gjakova e shkatërroi Kishen serbe në parkun e qytetit, menjëherë pas hyrjes së NATO-s. Ndërtimi, riparimi i xhamive dhe i mejtepeve nuk kanë të ndalur.

Në fund këta hoxhallarë e Teologë nuk i lanë një ditë të qetë shqiptarët dhe Dardaninë. Asimilimi ka qenë e meta më e madhe e shqiptarëve dhe vazhdon te jetë edhe sot nën “spiunët” turk në krye me provincialët Tërnavën e teologun Mustafë Bajrami. Pjesa me e madhe e shqiptarëve myslimanë u vetasimiluan me anen e fesë dhe gjuhës së xhamisë dhe të hoxhallarëve në këto troje që vetë i krijuan këta tempuj të errësirës dhe myslimanët me miliona u dërguan në Turqi.

Rrënjët gjeopolitike të luftës së shenjtë e teologëve fondamentalistë islamë në Dardani. Puna e parë që duhet të bëjmë ne është të fillojmë nga feja. Në fillim lirinë na mori xhamia, por edhe shteti i korruptuar na rrëmbeu lirinë. Antivlerat fetare duhet shkurorëzuar, me qëllim që besimtari të mësojë përsëri të buzëqeshë, të qeshë sërish dhe ta dojë atdheun. Shqiptarë, kundërshtoni dhunën nga egërsirat fetare islame që emitojnë fjalët e ERGOGANIT që ne duhet të jemi aq krenarë sa dielli planetar në këto trojë. Në qoftë se se islami politik ka mundur të të hipnotizojë dhe të të shpërlajë trurin në një farë mënyre, megjithëse kjo është e neveritshme dhe e poshtër, e gjithë kjo është e vërtetë dhe t’i mbash shqiptarët e lig në gjendje gjysmë përhumbjeje, atëherë komunizmi ishte ilaç dhe i detyroi shqiptarët të zgjohen nga letargjia shekullore. Kjo do të thotë se ne i patëm çrrënjosur nga vetëdija e shqiptarit të gjitha idetë e kalbura, të cilat i ishin të ngulura që në fëmijëri.

Pasi na sakatoi dhe na bëri copë e grimë. Evropa tani nuk po na do – për shkak të fundamentalizmit radikal islam!

Këte e kanë thënë hapur.

Jemi shndërruar në një shtet sirian, pakistanez...

Politikanët hajdutë pas luftës shkatërruan të gjitha fabrikat dhe lejuan haxhallarët që të ndërtojnë mbi 1000 xhami e mejtepe. Subjektiviteti islamik dhe politik i shqiptarëve trutharë u shfaq në formën objektive atëherë kur shqiptarët u bënë bartës të turpit dhe gazi i shkijeve për shtetin tonë. Kjo lidhet me themelimin e shtetit mafioz, korruptiv dhe fundamentalist kancerogjen islamik.

Nuk kemi nevojë për tempuj të erresires.

Dardania çdo ditë po zbrazet nga të rinjtë shqiptarë.

I bëj thirrje shqiptarëve që atdheun e tyre ta vështrojnë në një këndvështrim të ri, të çlirohen nga arsyetimet e paragjykimet stereotipe të renegatëve hoxhallarë, të cilët dëshirojnë ta gozhdojnë shqiptarin, e pengojnë të shijojë plotësisht kanaqësitë e kulturës dhe të historisë shqiptare. “Unë nuk jam kundër Zotit - atë e kërkova gjithandej: ai nuk gjendet askund. Zoti nuk ekziston. Ky është një konstatim i thjeshtë i një fakti, pa zemëratë dhe pa armiqësi.

Të ndalohet me çdo kushtë ndërtimi i një tempulli të tillë asimilues dhe i errësirës...

Ne muk e meritojmë një fat më të mirë se çfarë e kemi!

O Perëndi, tunde nga themelet këtë popull injorant, servil e trutharë!

Fjalët e para të këtij renegati (teologu) fetar ishin arabçe e pastaj vazhdon egërsinë në gjuhën shqipe. Ky njeri vrau kulturën, historinë dhe gjuhën shqiptare. Ai vrau edhe Prishtinën. Përderisa i tërë populli është kundër këtij tempulli të errësirës. Ky njeri antishqiptar duhet ndaluar dhe të arrestohet me forcën e ligjeve në fuqi. Fjalimi i tij në TV – Dukagjini ka shkaktuar zemërim të madh në vend. Kudo që hynë, në pushtet e xhami provincialët e politikës kapur nga Erdogani si Shpend Ahmeti dhe islamistët e tërbuar Naim Tërnava dhe teologu Mustafë Bajrami i cili fillon të zemërohet deri sa kaloi në tërbim duke u munduar të shkatërrojnë çdo gjë shqiptare.

Shtetin e Dardanisë e kanë kapur hajnat dhe hoxhallarët e tërbuar në krye me kryespiunin Naim Tërnavën. Përkundrazi, kur njohim shpirtin e popullit, atëherë jeta e tij del si pasojë e drejtë dhe fatale e veçorive të tij psikologjike. Në të gjitha shfaqjet politike e islamiste të jetës së kombit ne gjejmë gjithmonë në vetvete shpirtin e lig të pandryshueshëm e end vetë fatin e tij drejt skllavërisë dhe islamizimin e shtetit.

Institucionet politike e fetare duket qartë se kudo pushteti i korruptuar dhe BIKU në krye me Erdoganistin Naim Tërnavën (lirisht e quaj një kyespiun i Turqisë). Ne nuk e kemi vështirë të provojmë këtë me disa shembuj. Po marrim në fillim ndërtimin e 1000 xhamive d.m.th., një nga vendet që ka provuar përmbysjet më të mëdha kulturore e historike, ku brenda disa vjetëve kultura shqiptare ka ndryshuar në mënyrë rrënjësore, ku partitë politike dhe fundamentalizmi islamikë jo vetëm që janë të pandashme, por bile edhe të pajtueshme me njëra-tjetrën. Po t’i shohim këto parti dhe fundamentalizmit islamik që nuk luftojnë vazhdimisht midis tyre nga pikëpamja filozofike e psikologjike, atëherë do të konstatojmë se këta kanë një realitet një fond krejt të njëjtë nga Serbia e Turqia... Islamistët radikalë, zullumçarët politikë janë të pajtueshëm midis tyre, me një fjalë të gjithë mbrojtësit e doktrinave politike e fetare nga më të ndryshme një qëllim krejtësisht të njëjtë”

“Gllabërimi, asimilimi i shtetit dhe ndërtimi i tempujve të errësirës nga individët politik e fetar”.

Ajo që të dy palët dëshirojnë me zjarr është regjimi fetaro-politik i fundamentalistëve të centralizuar nga Turqia, teologët islamistë që rregullojnë dhe gëlltisin çdo gjë që e çlirojnë ata në këtë mënyrë nga domosdoshmëria për ta shndërruar Dardaninë në një “Shtet islamist”. Po ta qëndrojmë vëmendnjen vetëm te pamja e jashtme, atëherë sigurisht është e vështirë të paraftyrosh një regjim tjetër të hoxhallarëve të cilët do të dalloheshin në mënyrë të dukshme nga i vjetri se sa ai i formuar nga dyshojmë tek një njeri të vetëm që solli Turqinë në Dardani - ky është “Hashim Broja dhe servilët e tij si Tërnava”.

Të ndihmosh shfaqjen e zhvillimin e tyre do të thotë të ndihmosh lulëzimin e tempujve të errësirës që do të shkojë në dobi të të gjithë antishqiptarëve. Po qe se ne do të ishim vetë verbuar shumë nga ëndrrat për pabarazinë e përgjithshme, atëherë do të na ishte dashur të bëheshin viktimat e para të asimilit gjuhësor, kulturor e historik.

Sëmundja psikike e teologëve fetarë kalon në pjesën më të dobët të trupit të tyre. Por çfarë sëmundje është kjo? Kjo sëmundje është kompleksi i inferioritetit. Secilit që i intereson islami politik, vuan nga kompleksi i inferioritetit për ta shndërruar Dardaninë në një shtet si Pakistani, Afganistani e Turqia.(Vota: 3 . Mesatare: 5/5)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora