Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Kalosh Çeliku: Torba me taxhi në grazhd dje dhe dot përqafe

| E shtune, 11.07.2020, 07:47 AM |


TORBA ME TAXHI NË GRAZHD

DJE DHE SOT VARË PËRQAFE

NGA KALOSH ÇELIKU

(Luftë me koronavirusin

dhe qeverinë trusakate)

Koronavirusi, nxorri armë brezi

Edhe, i shkrepi në popull. “Liri”.

Qeveria me duart në xhepa. Poste

Porosi: Rrini në shtëpi! Verenadë!

Lani duart me sapun! Rrini larg:

Dy metra edhe me gruan. Miken!

Ushqim, hani të shëndetshëm!

Populli, bukë nuk kishte. Shtëpi.

Burra, gra, fëmijë, në karantinë

Veten, lanë: Ende, në Qeveri. “Liri”.

Dita erdhi, Sot të dalin nga Qeveria

Popullin e nxorrën nga karantina:

Koronavirusi ka vdekur. “Fitore”

Urraaa, o burra! Dilni në votime!

Luftë me Koronavirusin! Qeverinë…

(Torba me taxhi në grazhd

Dje dhe Sot përqafe)

Muti im historik, Dje: kudo i spiunonte

Shqiptarët, në “vëllazërim-bashkim”?!

Ishte, spiun jugosllav. Komunist besnik

I shokut Tito. Edhe, me poezi. Libra.

Sot: Në këtë kohë krize. Pandemie:

Neokomunist, doli “patriot kuqezi”?!.

Përkushtime, Rilindasëve shqiptar

Facebook. Dhe, portale elektronike.

Testi, pas hapjes të dosjeve sekrete

I doli. pozitiv?! “Rrufjan”. Dudum:

Nga Komisioni lustrativ shtetënor.

Në mjetet e informacionit partiake

Plasi, veten ta shaplli patriot shqiptar

E, harron, se: Gjurmët e tia me vite

Nuk i fshin dot, as buldozheri gjerman.

Ende shet kudo, patriotizëm partiak:

Publikon poezi “patriotike”. Libra.

Flamurin, kuqezi Shqiptar, në ballë

Dihet, kërkon: Rehabilitim, në varr!

Shpeshë, delë me poezi “patriotike”

Sot, vret dhe pretë armiq serb. Armiq:

“Maqedonas”, me kokën ende në hale

Veten, ta nxjerrë “patriot” shqiptar.

Edhe, atë: Sot e kësaj dite, Shqiptarët

T’i shti si thasë egjre në hambarë.

Dje, patriotët shqiptar. Kaçakë mali.

Burra pushke, deri Dje me poezi:

I shau. Spiunoi me kokën në grazhd.

Burra mejdani, nuk harrohet e Djeshmja

Gjurmët e Rrufjanit: Një torbë taxhi:

Pak rëndësi ka, krahu kashtë në grazhd.

Sot, nuk i fshin dot, asnjë borë. Stuhi:

Dje, i shitur: Një krah barë në Livadh

Sot i shitur, edhe për krunde në Grazhd.

Unë them: Kashtë e thatë pas mullari

Që, Sot: Nuk i hanë, as dhentë e Bariut.

Shkaku: Rrufjanin nuk e shpëtojnë Rilindasët

Poezitë, në Facebook. Portalet elektronike.

As: Torba me taxhi: Dje, dhe Sot varë përqafe…