Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Alma Lama: Askush nuk ka te drejte te mbaje peng shtetin e Kosoves

| E shtune, 27.06.2020, 03:28 PM |


Nderhyrja ushtarke e NATO-s ne Kosove u be per arsye humanitare, per te ndalur krimet dhe gjenocidin serb ndaj shqiptareve te Kosoves dhe per te vendosur paqen ne rajonin e trazuar.

Sponsoret e lirise u bene edhe sponsore te pavaresise dhe shtetit te Kosoves.

Ky shtet u ndertua per te qene demokratik, ku respektohen lirite dhe te drejtat e njeriut, ku minoriteteve iu dhane te drejta politike me qellimin per t’i akomoduar e integruar ne shoqeri.

Sponsoret e shtetit, se bashku me vullnetin e popullit te Kosoves u pajtuan qe te ndertonin nje Kosove ku sundon ligji, dhe ku askush nuk eshte mbi ligjin.

Eshte obligim nderkombetar qe Kosova te zbardhe te kaluaren e saj, krimet e mundshme qe mund te jane bere gjate luftes dhe pas saj, nga ndivide apo grupe individesh.

Askush nuk ka te drejte te mbaje peng shtetin e Kosoves.

Askush nuk ka te drejte te njollose nje organizate qe luftoi per liri, per te shpetuar fatin personal.

Fati i Kosoves eshte vendosur nga rezistenca 100 vjecare per liri e dhjetera brezave dhe aleanca me Perendimin.