Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Neki Lulaj: Kujtesë maji

| E hene, 25.05.2020, 05:43 PM |


Neki Lulaj

Florina Lulaj Dervishi

Kujtesë maji

Florinës me rastin e dyvjetorit të amshimit…

Oooo, bre

vetëm sot nuk e doja lojën e akrepave të orës

Që po ecnin brenda meje

si buajt në baltën e rrugës.

Po më zgjohesh, o Florinë, o pikë e kurorës

E fort

po më rëndon në dorë dhe kafshata e bukës.

O….. cingërrima e telefonit qënka bërë si piskamë

Fort më dhembin  eshtrat e pleqërisë

Me fjalët  e tua të ëmbla

doja ta festoja këtë Bajram

Po ti më flet si engjëll i shenjtërisë.

Po më rreh një rrufe e një llavë vullkani

Me rreh zemra me nxitim si zog i lagur

S´kam dashtë lotë , por po më vijnë tradhëtisht

Nëpër faqe rrëshqasin të ndezura nga  malli

Për këtë dyvjetor kur u ndave përjetësisht

E flas

me murin ku ta kam me fotografinë.

Se mu në këtë datë vërshoi mbarë një qytet.

Me lotë n`sy po më zgjohet tragjiku kujtim

Atje, në shtëpinë e përjetësisë në Prizren.

Humbën

më të mirën motrat e vëllezërit e mpirë

Shpërtheu loti i bacës ofshama e nënës

Që nga kurbeti dhe unë fort po psherëtij

Të zgjon  klithma e Fehmiut

Zëri i engjëve  Florisit e vaji i Filisit

E në kujtesën tonë mbete nuse në përjetësi