Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Jusuf Zenunaj: Gjarpri

| E hene, 17.02.2020, 11:28 AM |


GJARPRI

Gjarpër në luftë e gjarpër në jetë,

se kush është tregon " vetë " !

Buzët i qeshen , shtrëngon dhëbët,

kur lëshon helm për krejt vend !

Për shpëtim kapet për lisa,

dhelpra fshihet kot ndër fshisa !

Stinët kur ndërrohen ,

ndërron dhe moti,

gjarpri s'rri veç majë koshit .

Si rribë ere poshtë e lartë

helmin lëshon ditë e natë !?

J.Z., Dilbeek, më 16 shkurt 2020