Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Luan Kalana: 2020 - Vit i Paqes

| E shtune, 18.01.2020, 11:00 AM |


Luan Kalana

2020 - Vit i Paqes

Vit i begate, pagezuar me emer te ri,

Njezet Njezeta te therrasin, te shkruajne

vit me numura cift, si vellezerit siameze,

edhe shkenca si dhe Nostradamus,

te kane parashikuar vitin e cudirave,

kostilacioni i yjeve ndrisin me shkelqim,

me energji pozitive, evolucion ne natyre,

progresiv per paqe e vellazerim ne shoqeri.

“Monarket” modern do lene fronin pa hezitim,

Lideret e rinj do inspirojne per Liri  e bashkim,

Partite do kene me pak fensa dhe ektremista,

do menjanohen vellavrasjet, konfliktet e luftra,

Bota do ngrihet me kembe te shpetoje Planetin,

nga djegiet, hurikanet , katastrofat e termetet,

do kete me pak plage, nga epidemite e kanceret.

Horoskopet me te gjithe shenjat misterioze,

do jene me supersticioze, me gezime begati,

pershpejtime e zbulime ne shkence e mjekesi,

femra perendesha e Njerezise, do sfidoje ne jete,

me durim, me sa shume besim tek vetja ne energji,

sa me avangarde ruge e mundesi per brezin e e ri,

Le ta stimulojme Vitin  2020, vit te suprizave ne histori.