Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Gjon Keka: Imazh simbolik i panjohur për Gjergj Kastriotin

| E premte, 17.01.2020, 08:40 PM |


Gjergj Kastrioti ishte Shpëtimtari dhe Dielli i Arbërisë europiane

Nga Gjon KEKA

Në një kronik të vitit 1704 kështu pasqyrohet ardhja e Gjergj Kastriotit në shptimin e atdheut të tij kundër pushtuesit otoman.

Edhe simboli i diellit tregon natyrshëm lidhjen e tij dhe të Arbërisë me lashtësin në kontinentin europian dhe gadishullin Ilirik.