Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Alma Lama: Duhet te ndertohet kulture politike

| E marte, 07.01.2020, 08:10 PM |


Alma Lama:

Nje nga problemet me madhore te procesit te konsolidimit te shtetit te Kosoves, te institucioneve dhe bashkeqeverisjes eshte mungesa e seriozitetit.

Perfaqesuesit e institucioneve dhe subjekteve politike sillen ne kundershtim me normat nderkombetare moderne te politikeberjes, ku respekti eshte i domosdoshem per bashkepunim, bejne marreveshje bazuar mbi interesa personale dhe sillen si kacake ne raport me po ato palet ne marreveshje, duke i zene prita njeri-tjetrit dhe duke i shkelur pa pyetur per pasojat. Te njejten logjike perdorin edhe me shtetet e huaja, ku sillen pa respekt, pa dinjitet, dhe pa seriozitet.

Askush nuk mund te justifikohet me se jemi shtet i ri. Thjesht duhet te ndertohet kulture politike, jo te vazhdohet me sjellje kacakesh, sjellje qe prej 20 vitesh mbajne peng kete vend.