Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Demir Krasniqi: Gjashtë ditë e gjashtë net të lidhur për një lisi

| E shtune, 29.06.2019, 08:59 AM |


Gjashtë ditë e gjashtë net të lidhur për një lisi      

-        Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

Hej , më 1999 – të ,

Në bjeshkë të Istogut , është bërë  krim i rëndë !

Hej , tmerri i vërtetë është bërë mbi dy shqiptarë –

Që mbi ta ushtruan  serbët paramilitarë !

           Refreni :

           Hej , gjashtë ditë e gjashtë net , të lidhur për një lisi –

Mbajtën dy shqiptarë , nja dy burra fisi !

Lidhur  për një  lisi , gjashtë ditë e  gjashtë  net – e ,

Qëndruan pa ngrënë , pa pirë dhe pa fjet – e !...

Hej, djalë Ali Beqiraj , nga Vrella e Istogut –

Nuk e kishte shoqin n’ rrethin e mbarë logut !

Me plak Sadik Ramqajn , nga fshati Studenicë –

Drejt bjeshkëve t’ Istogut , s’ bashku ishin nisë !

           Refreni :

Hej , gjashtë ditë e gjashtë net , të lidhur për një lisi ...etj.

Hej, në bjeshkë të Istogut s’ bashku duke u ngjitë –

N’ paramilitarët serbë , kishin ra në pritë !

Paramilitarët serbë i kishin arrestuar

Dhe me ditë të tëra i kishin torturuar !...

           Refreni :

Hej , gjashtë ditë e gjashtë net , të  lidhur për një lisi ...etj.

Hej, Sadik Ramqaj , s’ kishte arrit për t’ mbijetuar

Dhe lidhur për lisi , jetën kishte ndërruar !

Porse Sadik Ramqaj , kurrë nuk do t’ harrohet –

Ndër breza e shekuj , gjithmonë do t’ nderohet !...

           Refreni :

Hej , gjashtë ditë e gjashtë net , të  lidhur për një lisi ...etj.

Hej, por , Ali Beqiraj , i mbijetoi vdekjes s’ rëndë –

Nga ushtria serbe e vitit ’99-të !

Gjashtë ditë e gjashtë net qëndroi lidhë për lisi –

Biri i Vrellës s’ Istogut , trim dhe hero fisi !

           Refreni :

Hej , gjashtë ditë e gjashtë net , të  lidhur për një lisi ...etj.

Gjilan , më 24.06.2019 .         

Demir Krasniqi