Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Fatmir Çitaku: Mëmëdhe

| E shtune, 29.06.2019, 08:00 AM |


PËR MËMËDHE

(Kushtuar Heroit Bylbyl Hazir Breçani)

Ty! Tokë shqiptare ty mëmëdheu im

rreze djelli mbi kalat e larta t'gurit

fjalë e bes e dhen djal pas djali

të bashkuar pranè Flamurit

Ty! Moj nëna e lindjes së Shqiponjes

sy hapur lartë që fluturon mbi tokat shqiptare

Nën qendres te pragu i votres qe rrite djemet

Liridashësit e tè pa tremburit e Tropojes Atdhetare

Ty! Lavdi e madhe gjak i derdhur pèr atëdhe

përball ujkones su trembe kurrè

Shqiponj e lir që ke mar hapsiren

Mbi Trojet shqiptare valon mbi Flamur.

Tu! Tok martire qe thirre në fjalen e besen

ku krisma mori rrufen bashkoj djemt e lirisë

ty që linde trima si Bylbyl Hazir Breçani

Dëshmor i Kosovës dhe i mbarë Shqipëtarisë

Lavdi e perjetèshme ty vlla ideali

ty dritere e hapur që përqon gjithèsin

Lavdi ty nèn Loke e trojeve shqiptare

Lavdi bijve tu qe sollenë Lirinè

Fatmir Z. Çitaku