Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Zymer Mehani: Zemra m’u thye

| E merkure, 19.06.2019, 07:28 PM |


Zymer Mehani

ZEMRAM’UTHYE

(Dedikim për vajzën Mirlindë Ibrahimi që para pak ditësh ndërroi jetë tragjikisht)

I

Për ty, engjëllushe Mirlinda

Seç m’u bë e trishtë dita

Zemra ç’m’u thye rropamë

Zi si futë u bëra, korb me krrokamë

Lajmi i hidhur pelim

Na solli lot e pikëllim

Për ty kemi DHIMBJE në zemër

MIRLINDË, o i bukuri emër

T’kemi DHIMBJE E LOT

S’mund të të harrojmë dot

II

Shpirtin tim rebel dua ta mërgoj

Kthimin e t’pakthyeshmes ta kërkoj

M’u thye zemra ime, u lëndova

Fluturim n’kujtime kalërova

Dhe kam qarë pa lot

E lot s’kam as sot

Shndërruar në copëza e thërmia

E zemra ç’m’u dogj nga mërzia

Ca lotë të rrumbullt më ranë

Në shpirt më gjakosën, më vranë