Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Zymer Mehani: Të kërkova

| E enjte, 11.04.2019, 06:07 PM |


Zymer Mehani

TË KËRKOVA

Të kërkova nëpër male,

Në fusha e lëndina

N’ bjeshkë të larta të kërkova

Ku rri gjeraqina

Të kërkova në gjethnaja

Në suka, gremia

Nëpër kopshte të kërkova

Ku k’ndon kanarina

Të kërkova në vërri

Te kroi e bashtina

Nëpër pllaja të kërkova

Ku fryn suferina

Të kërkova nëpër shkrepa

Në arat me grurë

Dhe n’ujëvara të kërkova

Në pyjet me drurë

Te liqeni të kërkova

Te zalli me gurë

Nëpër brinja të kërkova

Në të fresktën gurrë

Të kërkova nëpër lagje

Në fshat e qytet

Në rrugica të kërkova

Kudo cep më cep

Poshtë e lart Ty të kërkova

T’ kërkova dhe n’ lumë

Një fjalë zemre të ta them

Se të dua shumë