E diele, 17.01.2021, 04:04 PM (GMT)

Mendime

Afrim Caka: Letër e hapur për Ministrinë e Punëve të Brendshme të Kosovës

E enjte, 21.03.2019, 08:00 PM


NJË LIDHJE JASHTË MARTESORE DHE LINDJE PARA KOHE...

Një letër e hapur për “Ministrin e Punëve të Brendshme të Kosovës dhe për Komisariatin e Policisë Gjakovë” (shih foton).

Prishtinë e Gjakovë

Nga Afrim Caka

Armiqve tanë u duhet treguar vendi që të sigurohet e nesërmja. Por, që të sigurohet e nesërmja, është e domosdoshme  të forcohet e tashmja. Kjo histori përfundon kështu: i ligu e tradhtari fshihet nën petkun e Erdoganit e Putinit, ndërsa familja e tij është i detyruar të vesh rrobat e të ligut. Qenka vështirë të jetosh në kohën e Burrnikut e çakejve të tjerë, kur fjalët atdhe, liri, dashuri humbin kuptimin e vet dhe shndërrohen në fjalë paçavra nga maskarenjtë me lëkur të trashë, që kur s’e ka njohur të skuqurit nga turpi. Se mos e ka parë dikush të jetë skuqur nga turpi lëkura e bualit apo e krokodilit...

Është shumë e vështirë të shkruash në mbretërinë e ideotëve. Më kërcënon, ofendon e vjellë helm! Sa kamë parë unë si ti... Mblidhe mendjen: ti je asgjë. Nga asgjëja nuk vjen veç asgjë. Ose vjen prapë sgjëja, e kështu pa fund. Kush dreqin je ti?! Mos jeni vallë ndonjë spiun brenda ambasades turke në Zvicerr. Këndë përfaqësoni dhe në cilin sektë apo organizatë serbe opa turke shërbeni... Mesiguri ti i takon asaj organizate për të cilën punon që përbëhet nga shumë sektorë, për sektorin “turko-serb” - Mbështetja e Vëzhgimit dhe Reagimi kundër shqiptar.

Kishte ikur përnjëmend koha e talljes me shkruesit. Dhe jo vetëm kaq, kishte ardhur, me sa dukej, koha e hakmarrjes për ta. Hakmarrja e rrugeqërve, e zagarve e shndërruar në kuisje dëshpëruese, ishte e gjatë për njerëzit e pendës e të dijës. Është gjithnjë e më e theksuar, element armiq kanë zhvilluar veprimtari mjaft tendecioze e shpifëse ndaj meje dhe Fahriut. Falmë Zoti ynë, thashë prapë dhe disa çaste pas kësaj shqyerjeje e ofendimi mizor nuk e kuptoja dot Burrnikun se në cilën anë kishte mbetur shpirti i tij në të këtejshmen apo në të atjeshmen e Zvicrres. Ç’njeri, ç’komb, ç’derq, je, vallë, shqiptarë jo, këtë? Thashë “Shqiptar!” Jo. Burrniku EBU! Të turpërohesh përimoralitetin tënd është një hap në shkallën në majë të së cilës të vjen turp edhe për fytyrën dhe moralin tënd.

Dhe përseri, Burrniku, që kërcënon jo kot” fytyra e kaçurelit me sy të zinj, me flokë, mustaqe e me mjekërr jo të thinjura që shkruante komente nga bregu i përtejmë të Zvicrrës. Le t’i referohemi disa komenteve të tij në profilin tim nga intoleranca dhe terrori i fondamentalizmit islamik... Një kërcnim i paramenduar më datë 17 mars 2019 nga Zvicrra, ishte një shfaqje e hapur pabesisë antishqiptare e realizuar nga zagari me tru turku Burrniku EBU. Sikur të vinte qoftë një joatdhedashës, qoftë një i shitur e të më thoshte: Përse na kujtoni gabimet dhe fajet tona? Përse doni t’i shkatërroni hoxhallarët, mrekullitë dhe mitet tona të rreme? Ato janë ushqimi i devotshmërisë së shumë shqiptarëve trutharë. Ka edhe gabime të domosdoshme. Mos ia hiqni trurit ulcerën e vjetër që mund ta shkatërrojë krejt trurin këtij zagari të Erdoganit dhe të Putinit.

Operari sjellja e tij të dhënë është e domosdoshmërisht e përcaktuar nga jashtë prej motiveve dhe sekteve fetare, ndërsa nga brenda prej karakterit të tij familjar: prandaj çdo gjë që ai bën ndodh nga nevoja. Gjithçka që ai bën rrjedh nga ajo që ai është, si një rrjedhim i fenomenit gjakprishur. Nga kjo është e qartë se përgjegjësia morale e tij i takon në dukje atij që ai bën, ndërsa në themel i takon atij që është. Në fakt, duke qenë një datum zanafillore ai çfarë është një fundrrinë, atëherë sjellja e tij - ndërkohë që shfaqë motivet e tij antikombëtare - ky nuk do të merrte kurrë ndonjë drejtim tjetër nga ai që në realitet ka marrë. Rrugën e tradhtisë e të spiunllykut!

Ebu, gomar ke qenë, e magar mbete! Ti mut muti, se tani me ke ngrejt nervat, je një kopil turku, pale kush të ka mbjell parakohe se në der të shptwpisë i ke pas. EBU ka kohë që i ka humbur interesat e kombit, ky nuk ka asgjë të përbashkët më atdheun tonë që e lindi dhe e rriti, ai është futur thellë në pellgun e tradhëtisë kundwr shqiptarëve të krishter, për të fituar besim tek padronët e tij në Stamboll (Turqi), Kremlin (Moskë) dhe Beligrad (Serbi). Kërcenuesi EBU, ky njeri i panderë dhe asnjë normë shoqërore e atdhetare synon të mbjell urrejtje ndërshqiptare për mes kërcënimeve kriminale ndaj figurës së Fahri Xharrës, ndajë figures sime dhe jo vetëm kaq, një ofendimi të pashembullta, duke i kërcënuar edhe të gjithë shqiptarët të krishterë me vdekje, tha: - “O SHOQ  I KOSOVES I DUHET NJË HITLER QË SELE TE GJALL ASNJE KATOLIK ISHALLA MAJEO ZOTI QAT FORC NJE TE GJALL SKAM MELAN!”. Një analfabet vazhdoi përseri me zhargonin e babait të tij Erdogan, tha: -  “Afrim Caka ty ta q... Erdogani ..... e bab e qka ki edhe Putini ashtu!”.

Në qoftë se nuk do t’i kundërvihemi kësaj thirrjeje të poshtër nga ana e jonë, me hovin që imponohet nga çasti i Burrnikut, na duket se do të marrim një përgjegjësi të rëndë pëprara popullit. Gjithë etje për fondamentalizëm, që herë herë degjeneron në egërsi ndaj vellëzërve të krishter që të sjellin ndërmend kohën kur ide të tilla bëhesh nga vëllëzërit turq të Burrnikut. Unë dua ti konfirmojë policisë se këto ofendime e kërcënime të flliqura të një përceptimi negativ për kombin. Është një njeri i cili do të merrë verdiktin nga Drejtësia si një fundërrin morale, si një tradhtar edhe politike duke pastruar jo vetëm Dardaninë dhe mbarë Shqipërinë.

Ky gërnjar dhe mëkatar i pashembullt, para se të dërdëllisë nëpër facebook me komente, duhet të shkojë dhe të përgjigjet në gjykatë të Zvicrës si i pandehur për urrejtje dhe vëllavrasje. Ky është Burrniku EBU me bamat e tij dhe pafytyrësinë e tij, i cili futet edhe punët e islamit të egërsuar ku çfarë nuk i nxjerrë goja e çfarë nuk i pjellë truri i tij. EBU është një fenomen i çuditshëm dhe jashtë martesor me Erdoganin, por që ideologjia e Islamit politikë në xhamitë e Zvicrres e kishte bërë kriminel dhe tardhëtar të kombit shqiptar!!! Si duket hoxhallarët këtij Burrnikut jashtë martesor i’a kanë mbushurë mendjen me përalla të vjetra! Këtu kemi të bëjmë në mes dy legjendave. Njëra mesjetare e tjetra e “kosovalive të shekullit XXI që jetojnë dhe punojnë në Zvicër.

Nganjëherë mbyllja sytë, duke e humbur realitetin!  “Mua dhe Fahriun na quanë idealista të sëmurë, por për vendin tim do të jem gjithmonë të tillë!”. I thash: “Bëj ç’ë duash, por unë dhe Fahriu kemi qenë dhe do të jemi shqiptar e do vdesim si shqiptar”. O helaq! Nuk do ta lemë Dardaninë dhe vëllezërit tanë të krishter në duartë e tuaja, se e kam bindjen se ti Burrniku me mbiemër arab “EBU” një ditë do të pendohesh për tadhëti kombëtare dhe do të kthehesh në udhë të drejtë?”.

Qafir! Qenë bir qeni! Mjaft, i thashë disa herë vetes. Koka po më çahej dysh nga qëndrimi i “tij”. Ose, ndoshta diçka tjetër, që unë se merrja dot me mend... Tradhtia...? Ç’po më dëgjojnë veshët? Daulle në errësirë. Burrniku tradhtar. Midis nesh ka sjellur edhe Orën e Ligë gjithashtu. Ora e Ligë e Burrnikut EBU. Ky s’ka lënë gjë pa provuar kunder meje dhe Fahriut dhe vëllezërve shqiptarë të krishter. Tradhtarët tanë e gdhinë natën duke sajuar dhjetra kurthe, që u vunë kudo.

O Zot! Më mba mendjen! Zoti ynë mos na ler! S’doja të kujtoja më asgjë, doja të mbetësha vetëm me trishtimin tim. Por mendja s’më shqitej andej. Nga Burrniku Ebu, nga Zvicwrra, nga Dardania etnike me ndriçim të tjetërllojë. Orkestra e Burrniku Ebu dhe Olsi Jazexhiut vazhdonin t’i binin fanfarës së turpit e tradhtisë. Dilema ose pendimi! Dardania nxin. Me klithmatë e tyre, Burniku dhe Olsi ishin, ndoshta e të shkëputur nga bota shqiptare, por hapja e krahëve të tyre, në një përpjekje për ta mbrojtur anën e Turqisë, Seribisë e Rusisë. Si guxoni të flisni me këtë gjuhë? O mut! I poshtri botës. Dukej se këtë pyetje e kishin bërë shumë nga ata mjekërzinj, sepse dalëngadalë në studion e tij gumëzhitja me zërat e sahalëpirësve po i linin vendin një murmuritje humbane, për t’u ndeshur me Afrim Cakwn dhe Fahri Xharrwn? Kotë e ke, ne jemi bijtë e Pirros, Teutës dhe Skënderbeut...!

Dështimi i qasjes së tij për të shpjeguar rishfaqjen e tradhtisë e lehtëson zgjidhjen e paradoksin tonë. Sikurse e pamë, revulucioni antishqiptar nuk është konsumuar ende. Në të njejtën kohë, copëzimi etnik dhe fondamentalizmi islamik janë bër prirje themelore në kulturën tonë e kohëve të fundit, jo aktor të përkoshëm në role dytësore, që vazhdonë me këmbëngulje, madje edhe në zonat e zvilluara moderne siç është Zvicrra që e mbathi, e veshi dhe e ushqenë. Kësisoj Burrniku, pse duhet që ky të rikthehet me kaq forcë në një kohë kur prirjet e besimtarëve islam dhe gërryerja e vlerave tradicionale shqiptare duket se janë në kundërshtim kulturën, historinë, gjuhën dhe copëzimin që shkakton vazhdimisht fondamentalizmi islamik? Pse flakët e islamit politik të egër janë rindezur, as pas njëqind vjet pasi ato mendohej se ishin shuar në Dardani? Nuk janë shuar fare???(Vota: 0)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora