Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Konkursi ndërkombëtar për poezi: Fituese 'Një petrit prek qielli nga një ulli' nga Fatmire Duraku

| E merkure, 06.02.2019, 09:01 PM |


Në konkursin ndërkombëtar për poezi “Arti’ e Ulqinit

Vendi i parë i takoi Fatmire Durakut për poezinë “Një petrit prek qielli nga një ulli”

Në konkursin ndërkombëtar të 6-të të poezisë “Libraria Arti” e Ulqint, në të cilinë morën pjesë 20  autorë me 40 poezi që për tematikë kishin ullirin, u ndanë disa shpërblime. Shpërblimin i parë i takoi Fatmire Duraku nga Prishtina për poezinë   “Një petrit prek qielli nga një ulli”, shpërblimin e dytë e fitoi poezia “Papirusi i kështjellës së rërës”  i Argëzon Sulejmanit nga Ulqini, shpërblimin e tretë e mori poezia “Ullinjtë e jetës” e Oralda Lahe nga Fieri. Juria ndau dhe shpërblimin special i cili i takoi Dino Kubati nga Athina, ndërsa çmimi për kontribut artistik i takoi Hajredin Kovaçit nga Ulqini.

Poezitë nga ky konkurs do të botohen në një vëllim të veçantë me titull “Ulliri”.

Redaksia “Arti”, Ulqin