Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Atdhe Geci: Libri i atdheut

| E merkure, 21.11.2018, 07:11 PM |


LIBRI I ATDHEUT

I njoh qiejt e mi të dëshpëruar,

i njoh qiejt e mi të zemëruar

i njoh plagët e mia të trazuara,

i njoh betejat e mia për liri.

Bir njeriu, duaje atdheun tënd,

ti që je pjesë e çdo ndryshimi

Çamëria mungon nëpër libra

mungon Molla e kuqe e Ulqini.

Atdheu që mendon, lëviz me

idenë e ndryshimeve të mëdha,

se gurin e hises për historinë

me pika gjaku duhet ta fitojmë.

Midis mendjes dhe mendimit

bezdi e kam harresën, boshin

e saj, krijimin e pamjaftueshëm,

fryrjen e krenarisë së përgjakur.

Nga të gjitha gjësendet në botë

vetëm libri flet dhe bën dritë,

vetëm libri mbushë të vërtetën,

e shtatëzënë lë lirinë e shkelur.

Atdhe Geci - Dortmund, 2018