Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Sejdi Berisha: Si po na shkojnë punët?!

| E marte, 23.01.2018, 08:52 PM |


Sejdi BERISHA:

R e f l e k s i v e

“ESE” MË TË SHKURTËR NUK KAM SHKRUAR NDONJËHERË...!

Një ditë, në një prej kafeterive të qytetit, ku isha duke pirë kafe me mikun tim, një djalosh shtathedhur, me vrull shkollimi dhe arsimimi, që e adhuron letërsinë, mu drejtua:

-I nderuar shkrimtar, si po të duket,... Si po na shkojnë punët?!

U stepa, dhe nuk dija as pse më pyeti kështu por as nuk dija si t’i përgjigjem...

Mu dha ashtu, si pa lidhje:

-Po Ti, çfarë mendon?!

Ai, me plot pezëm ma ktheu:

-Po. Këtu, as armikun mos e pafsha duke jetuar!...

Sërish nuk dija ç’të them, dhe në këtë pyetje nuk dija si të përgjigjem, por edhe dot nuk mund e përtypja.

Ngela duke e shikuar të riun me vetulla të serta dhe zi si futa e me sy me shikim pafund...!

Ika me mikun tim, të dy të mbushur plot helm... Nuk e di, a për pyetjen e shtruar apo për atë mallkim aq të rëndë...