Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Koxhaj: Keka vjen me librin e ri për Gjergj Kastriotin

| E diele, 15.10.2017, 10:42 AM |


Gjon Keka vjen me librin e ri në gjermanisht për Gjergj Kastriotin

Nga Valter Koxhaj

Autori dhe studiuesi shqiptar Gjon Keka vjen me një libër të ri në gjuhën gjermane mbi jetën dhe veprën e Gjergj Kastriotit. Në këtë libër i cili perkon edhe me vitin e Skenderbeut, te shpallur nga qeveria shqiptare. Studiuesi Keka ka bërë një përmbledhje të dokumenteve dhe fakteve e kronikave nga arkivat e ndryshëm europian dhe autorëve që kanë shkruar për veprën e Gjergj Kastriotit.

Në këtë vepër që ka një rëndësi të madhe, për arsye se libri i autorit Keka vjen në gjuhën gjermane, pra libri flet më botën dhe i rrëfen të vërtetën e Kastriotit të madh. Studiuesi Keka thotë se: „në këtë libër ka sjell fakte të reja, dhe ka pas si qëllim varrosjen e tezave tendencioze për ta shtrembëruar apo njollosur figurën e Gjergj Kastriotit ose përvetësuar atë. Në këtë libër Gjergj Kastrioti del të jetë jetë jo vetëm një arbnor i madh e inteligjent, por edhe një europian i madh.“

Libri i studiesit Gjon Keka në gjuhën gjermane nënkupton për ne si komb, një rinjohje të re si të figurës së Gjergj Kastriotit ashtu edhe të kombit shqiptar europian. Ky është libri i tij i shtatëmbëdhjet me radhë./arbnori.info