Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Sejdi Berisha: Një pasqyrë...!

| E enjte, 21.09.2017, 08:32 PM |


P o e z i

 

Sejdi BERISHA:

 

NJË PASQYRË...!

 

Tri herë jam hedhur nga qielli

Dhe drejt në tokën time kam rënë

 

Tri herë jam fundosur në dete

Dhe rënë kam në thellësitë

E fshehtësive të atdheut

 

Tri herë jam djegur në flakë

Dhe shndërruar jam

Në hirin e vatanit

 

Sa herë që jam gëzuar

Pragun e derës së shtëpisë

Puthur e kam

 

Tri herë rrast jam hidhëruar

Dhe shumë vuajtje

Më kanë kapërthyer

 

Sa herë nënën e kam uruar

Që ndoshta kur nuk duhej

Më solli në jetë

 

E heroizmin e babait

Gjithnjë me qëndresë e kam praruar

 

Ç’është kjo

Asgjë

Pos reliev i jetës sime

Dhe një pikëpyetje e atdheut

 

E unë rri

Duke qeshur e duke qarë

Duke i shprushur

Dhe duke i ledhatuar shekujt

Këta hilexhinjë të historisë...

 

(E enjte, 15 shtator 2016)