Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Në Tempull nga Anisa Ymeri: Në gjurmët e At Fishtës

| E hene, 31.10.2016, 01:51 PM |


At Gjergj Fishta, në gjurmët e tij me studiuesit Persida Asllani dhe Ardian Marash në emisionin 'Në Tempull' nga Anisa Ymeri në News24.

Mjer ai, në të cilin shkrepshin artikujt e Patër Gjergjit!- kështu shkruante vite shkuar At Zef Pllumi...për Fishtën, vepra e të cilit aq shumë ndikoi në zgjimin e ndërgjegjes së shqiptarëve ama e dstinuar të digjej në epokën e Shqipërisë komuniste.

I shuar fund dhjetorin e vitit 1940, sot, 45 vite më pas....mund të thuhet se një pene kësisoj, i ndjehet mungesa në letrat e sotme shqipe.