Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Fotaq Andrea: Konica, përçues i vlerave të letërsisë

| E shtune, 06.02.2016, 07:53 PM |


Një enigmë e veçantë që shoqëron jetën e Faik Konicës në vitet e para të vendosjes së tij në SHBA (pas 1909) dhe që ka intriguar mjaft studiues, ka të bëjë drejtpërdrejt me një pohim të thjeshtë të poetit të madh Gijom Apoliner kur portretizon mikun e tij shqiptar, më 1 maj 1912: "I shkrova ...

Materiali i plotë mund të lexohet në formatin PDF duke klikuar KETU