Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Demir Krasniqi: Po zbrazet Kosova

| E hene, 29.12.2014, 04:19 PM |


PO ZBRAZET KOSOVA

Teksti , muzika dhe interpretimi: Demir Krasniqi

I.

Po zbrazën qytetet , nanë,

Po zbrazet Kosova ...

Lamtumirë , moj nanë,

Se n’ kurbet , unë shkova !

Mos u mërzit nanë,

Pse po të la vetën !

Shqiptarët han e dan , moj nanë,

Në kurbet u tretën !...

Mos qajë nanë , për mua –

Qajë për fëmijët e mi !

Ata janë largua –

Kurrë bukë pa u ngi !

II.

Nëpër autobusa , nanë ,

N’ trena e nëpër male –

Ne na ka marrë pusi , nanë ,

Vuajtjet kurrë s’ na u ndalen !

Punuam aq sa mundëm –

Me bukë kurrë s’u  ngopëm !

Shëndet6in e humbëm –

Rrugëve të Evropës !...

Në gjithë botën mbarë  ,

Seri bëjnë mileti –

Mos t’ ishin shqiptarët ,

Nuk do t’ ish kurbeti !

III.

Po na mbyllen shkollat , nanë,

Po mbyllen shtëpia ...

Rrugëve të Evropës –

Po na ikë rinia !

N’ vatrat stërgjyshore –

Shtëpitë mbeten shkret !

Rinia shkollore –

Ikën në kurbet !

Mos qajë nanë, për mua –

Pashë bukën e kripen ,

Se kem me harrua

Edhe gjuhën shqipe !...

 

Gjilan, më 23.12.2014.