Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Zeqir Lushaj: Ezopi shqiptar…

| E diele, 05.01.2014, 01:08 PM |


Ezopi shqiptar…

-Kadri Roshit, në 90-vjetorin e lindjes-

Nga Zeqir Lushaj

 

I MADHI…,  Kadri Roshi

 

Shëëët, shëëët, shëëët…,

Shët more:

 

Të rrijmë urt,

Të ulim koken

Në shenjë respekti,

 

Dhe,

(Dhe jo fort shumë…)

Të (mos) bëjme za,

 

Edhe ma i madhi i skenes

I skenës shqiptare

Mallakastrioti i shquar,

 

Ezopi shqiptar…

 

Të Cilin,

(S)e kujtpjmë me shumë nostalgji

në këtë  ditëlindje…

 

(Kujtoje sa të duash…

More lum zotnia,

por…),

 

…!

Por,

Ai, (s)e dijmë…,

Eshtë apo nuk është ma!!

./.

(Per ZSh-në, nga USA, fillimjanari,  2014)