Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Lëvizja Çame kthehet në parti politike

| E enjte, 18.04.2013, 05:16 PM |


Meqe censura mediatike per trasmetimin e ketij lajmi mund te kete lene dike prej Jush te pa informuar, po Ju dergojme linkun prej te cilit mund te download kroniken ne fjale.

 

Ose kjo kronike dhe ky aktivitet ka ndonje problem ose duhet te jesh vertet i deshperuar dhe prane humbjes per te organizuar nje censure te tille! Kete po ua leme Juve ta vleresoni.

SHKARKONI KRONIKEN KETU

DEKLARATË PËR SHTYP E PARTISË “ALEANCA POPULLORE”

 

·        Lëvizja Çame kthehet në parti politike dhe rregjistrohet ne KQZ

·        Grupimi prej prej 12 Partish, Shoqatash dhe grupe të tjera interesi do të quhet Aleanca Popullore.

·        Aleanca Popullore e bindur në suksesin elektoral për shkak të mbështetjes së gjerë që gëzon.

·        Aleanca Popullore nuk tërhiqet nga kërkesa për Votim Unanim në Parlamentin e Shqipërisë të Rezolutës për Çështjen Çame

·        Aleanca Popullore shpall kandidatin për deputet në Qarkun e Tiranës, Doktor Arjan Hamiti.

·        Slogani i Aleancës Popullore për zgjedhjet e përgjithshme të 23 Qershorit është: “Voto për Veten Tënde”

 

Një grupim prej 12 Partish, Shoqatash dhe grupe të tjera interesi të bashkuara nën drejtimin e Lëvizjes Came, marrin jetë tashmë në një parti të vetme me emrin “Aleanca Popullore”. Kryetar i Partisë Aleanca Popullore është z. Artur Dojaka.

 

Aleanca Popullore është tashmë një parti politike e rregjistruar në KQZ që në thelbin e vet ka mbrojtjen dhe promovimin e Cështjes Kombëtare dhe në vecanti Cështjen Came.

 

Të zhgënjyër nga vorbullat politike që nuk japin rezultate konkrete, duke mos dashur të humbim më kohë të vlefshme politike, Ne marrim sot përsipër fatet tona.

 

Të ndërgjegjshëm për kohën ku jetojmë, të vetëdijshëm për instrumentat kombëtar e ndërkombëtar në dispozicion, vijmë sot jo si demagogët e rradhës por si një forcë e aksionit politik dhe forcë e arritjeve politike.

 

Në kordinim të plotë me faktorin politik ndërkombëtar, duke vlerësuar këshillat e tyre të vlefshme dhe ndjer mbështetjen e tyre e plotë, ndihemi sot më të plotë se kurrë.

 

Duke mos humbur kohë në gjetjen e indetitetit tonë kahjeve të politikës shqiptare por duke pasur si vet kahje, Shqipërin.

 

Me një mbështetje shumë të gjerë, së pari në komunitetin Cam, e të bashkuar pa asnjë paragjykim më të gjithë ata që Atdheun kanë të parin, Aleanca Popullore shpall sot nisjen e fushatës së vet elektorale më synimin e vetëm, Fitorën në zgjedhjet e ardhshme të 23 Qershorit.

 

Në një kohë kur Kombi vjen gjithmon mbrapa interesave politik, kur Cështja Came nuk po njeh asnjë përparim, kur vet Komisioni i Punëve të Jashtme të Parlamentit të Shqipërisë krijon konfuzion duke e vënë shqiptarin e thjesht në pozicionin e tij më të vështire.

 

Konfuzion i paprecent në historinë e politikës moderne; vet Institucioni i Parlamentit është i paqartë nëse këmi një rezolutë të aprovuar për Cështjen Came apo jo.

 

Nëse dinjiteti ynë Kombëtar ka arritur në atë pikë fundore të tijën sa për tju shmangur përgjegjësive të momentin kërkojmë të ringjallim rezoluta të dështuara;

 

Kur Politika sot nuk ka kurajo qytetare që në një vendim unanim të pranoj me zë të lartë një realitet që ka të bëj me thelbin e konceptit të Kombit Shqiptar.

 

Sigurojmë sot mbarë opinionin publik shqiptar që Aleanca Popullore nuk tërhiqet nga kërkesa për Votim Unanim në Parlamentin e Shqipërisë të Rezolutës për Cështjen Came.

 

Në një kohë që na ndalojnë në kufi për shkak të vendlindjes, kur nuk gëzojmë dot të drejtën universale të pronës apo kur nuk vendosim një tufë lule në varrin e të parëve tanë kemi gjithë të drejtën legjitime për të ngritur zërin dhe për të kërkuar të drejtën tonë.

 

Flasim për Camërinë por nuk mund ta prekim atë.  Folën shumë për Camërinë por vetëm sa e përdorën atë.

 

Do ti kërkojmë cdo Cami që sot e ndjen veten të papërfillur, të papërfaqësuar të bëhet pjesë e jona, do të shkojmë këto ditë te ato anëtarë të komunitetit tonë që nuk i bëri kush pjesë të vendimarrjes dhe i la jashtë cdo benefiti politik e social.

 

Do të dëgjojmë cdo zë, cdo ankesë, cdo shqiptar që ka sot një ide apo dëshirë.

 

Aleanca Popullore do të ndërtoj marrëveshje me këdo që në thelbin e përpjekjeve të veta ka Shqipërinë.

 

Aleanca Popullore shpalli në takimin e sotëm kandidatin për deputet për Qarkun e Tiranës, Doktor Arjan Hamiti.