Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Mesazh urimi nga Lekë Mrijaj

| E shtune, 30.03.2013, 01:39 PM |


Shëndeti, Dashuria, Lumturia,  Paqja, dhe Toleranca e  Shëndoshë vëllazerore mbizotëroftë në jetën tone te perbashkët për shumë mot… PASHKËT - RINGJALLJA  E  JEZU KRISHTIT,  Gëzuar…

Kjo ditë e Shenjtë e Pashkëve-Ringjalljes se Jezuesit në kalendarin Katolik të Krishterë sjell tek besimtarët Shqiptar ( Katolik) harenë, dashurin, bashkimin dhe solemnitetin e një kremtimi të Shënjt më madhështor ku vlerat kombetare njerëzore,  hyjnore plotësojnë shpirtin,  ku nderimi dhe përulësia me plotë zëmer dhe perkushtim ndaj të plotfuqishmit rigjallërohet dhe kur besimi tek triumfi i mirësisë ringjallet dhe rimishërohet në veprat dhe në sjelljen e gjithë secilit prej neve.

Ne shqiptarët nder shekuj vertetë i kemi ndarë tradicionalisht së bashku kremtet pa dallim feje edhe pra të miren dhe te keqen nder te gjitha ato stuhi të shëmtuara shekuj me radhë ndaj edhe sot duhet te deshmojme atë te kaluar te cilën unë e quaj Shënjtëri pra duhet te jemi akoma simbol dhe shembull i gjallë per te mire pranë njëri-tjetrit ( pa dallim ) dhe për të përjetuar tamam kete atmosferë kremte te mrekullueshme të Festës së Pashkëve-Ringjalljes se Jezu Krishtit pra  për t’i përcjellë njerit-tjetrit mesazhet, urimet më të mira dhe më të sinqerta nga zemra për paqe, shendet,  mirëkuptim,  begati, dashuri e lumturi dhe për një të ardhme të sigurtë e të ndritur për mbarë Kombin Shqiptar të Bashkuar.

Me rrespekt e dashuri vëllazerore edhe një here uroj të gjithë Shqiptaret ne Shqiperi, Kosovë pra anekend Trojeve Tona Etnike dhe në Mergatën tone Shqiptare.

Për shumë mot… PASHKËT-RINGJALLJA E JEZU KRISHTIT,  Gëzuar…