E enjte, 02.12.2021, 09:05 AM (GMT)

Kulturë

Poezi nga Engjëll Koliqi

E shtune, 03.11.2012, 11:15 AM


Engjëll Koliqi

 

MBAS DORËS SË PARË

 

Kemi pritur

Vetëm pak

Dhe kemi filluar

Pa humbur kohë

Vullnetarisht

Me serinë e akteve të bekuara

Të dashurisë

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

FERIZAJI I ZEMRËS SIME

 

Atje në Ferizaj

Më kanë mbetur shumë kujtime

Atje

Mu atje pata

Shkrepëtimat e para

Të dashurisë

Atje është qyteti i bukur

Ferizaji im i rinisë

I kujtimeve të bukura

Të dashurisë

Edhe në këtë stinë të pestë

I gjallë

Dhe i flaktë

...

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

MEGJITHË ZEMËR

 

Ju konfirmojmë

O njerëz vullnetmirë

Unë edhe mbretëresha

Jemi këtu

Në fronin e dashurisë

Megjithë zemër

Dhe me të gjithë kapacitetin e shpirtit

Do e çojmë përpara

Mirësinë

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

SI PROTAGONISTË

 

Ne themi

Se në dashuri jemi

Argatë të devotshëm

E gjithnjë të gatshëm

Është e vërtetë

Mirëpo po jua konfirmojmë

Gjithmonë jemi prijës

Dhe protagonistë të parë

Gëzuar!

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

DUKE PRITUR

 

Mendja shkon gjithkah

Shumë fakte dalin

Dhe shumë dukuri

Të gjitha i shohim

Ngushtë të lidhura

Me dashuri

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

ME VENDIMIN E RADHËS

 

Të gjitha vendimet re mëparshme

Anulohen

Dhe merr udhë

Epoka e lulëzuar

E dashurisë

Për të ndërruar botën

Me shije të kënaqësisë

Olginate (Lecco), 13 maj 2011

 

E PARA ËSHTË STUBLLA

 

Kudo që shkoj

Në mbarë atdheun tim

Qytetet e bukura

Dhe çdo vendbanim

I adhuroj

Por me ligje dashurie

Që nga fëmijëria

Dhe rinia

Në vendin e parë

Gjithherë kam Stubllën time

Që më ka sjellë në jetë

-

Stublla historike

E para vatër e Shkollës Shqipe

Në historinë tonë

E para është gjithmonë

Olginate (Lecco), 13 maj 2011

 

NË ÇASTIN E FUNDIT

 

I janë hapur shtigjet

Dashurisë

Dhe bota jonë pret

Kthesën e madhe historike

Olginate (Lecco), 13 maj 2011

 

EDHE NË VAZHDIM

 

Vallëzojnë intereset

Dhe...

Sa duket në rregull

Sa gjithçka duket absurde

...

Edhe në vazhdim bëhen

Gjëra të pritura

Dhe të papritura

Ne shpresojmë

Dhe besojmë

...

Olginate (Lecco), 13 maj 2011

 

KEMI FITUAR

 

Në misionin tonë të dashurisë

Kemi pasur shumë vështirësi

Edhe kemi vuajtur

Por në fund të fundit

Kemi fituar

Sepse tani komandojmë

Botën e dashurisë

Olginate (Lecco), 13 maj 2011

 

EDHE PA VENDIM

 

Ne nuk tërhiqemi

As nuk dorëzohemi

Që sot

E deri në amshim

Zotohemi që

Edhe pa vendim

Do të bëjmë

Shumë mrekulli dashurie

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

KUJDES I PËRHERSHËM

 

O njerëz vullnetmirë

Të jemi në lëvizje

Gjithherë bashkë

Të kemi shumë kujdes

Përherë

Në çdo situatë

Dhe çdo minutë

Kemi përgjegjësi

Për atdheun

Dhe për botën

Me plot dashuri të jemi

Për mbarë njerëzinë

Kujdes

Kujdes

Dhe kujdes!

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

BRENDA HIPOKRIZISË

 

Me një regji të caktuar

Zgjërojnë vallen

Krimet e të gjitha ngjyrave

Që mund t’ua hapin rrugët

Edhe tragjedive

Medet!

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

KANË NISUR

 

Në të gjitha kopshtet e regjimit tonë

Duket stina e pestë

Kudo kanë nisur

Të lulëzojnë gjithnjë e më shumë

Lulet e dashurisë

...

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

NË SHTEGUN E RI

 

Marshojmë

Gjithnjë e më fuqishëm

Me flamurin e dashurisë

Të përqafuar nga fati

Mbi krahët e mrekullive

Në shërbim të njerëzisë

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

NË FLAKËN E SHPIRTIT

 

Me bekimin hyjnor

Të të bukurave mrekulli

Me dekret

E me venom

Ngrohet e piqet

E shenjtërueshmja dashuri

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

JEMI DHE DO TË JEMI

 

Në çdo pëllëmbë

Të tokës së shenjtë dardane

Jemi

Dhe do të jemi gjithmonë

Gurë të fortë

Të kështjellës historike

Dhe t’amshuar

Të dashurisë

-

Gëzuar!

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

KUR SHOHIN TË GJITHË

 

Kërkohen masa të reja

Dhe hapja e të gjitha rrugëve

Pastaj me shumë kënaqësi

Nisen në marshimin e amshuar

Nën flamurin e dashurisë

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

KUR HAPEN ZEMRAT

 

Ndryshon bota

Stina e pestë hyn në valle

Dhe kudo komandon dashuria

-

Gëzuar

Dhe përpara!

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

EDUKATË DASHURIE

 

Kudo që mblidhen

Dy e më shumë njerëz

Në botën tonë

Në çdo reliev

Dhe në çdo çast

Ka vetëm një edukatë

Ajo e dashurisë

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

ME VONESA

 

Në marrjen e vendimeve

Për çështje jetike

Andej në botën e tyre

Dalin me vonesa

Sigurisht

Për qëllime të caktuara

Garlate (Lecco), 13 maj 2011

 

DOPO LAPRIMA MANO

 

Abbiamo aspettato

Soltanto pocco

E abbiamo cominciato

Senza perdere tempo

Volenterosi

Con la serie dei benedetti atti

Dell’amore

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

FERIZAJ DEL MIO CUORE

 

Lì a Ferizaj

Mi sono rimasti tanti ricordi

Proprio lì ho avuto

I primi lampi

Dell’amore

Lì è la bellissima città

La mia Ferizaj della gioventù

Dei bei ricordi

Dell’amore

Anche in questa quinta stagione

Viva

E ardente

...

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

CON TUTTO IL CUORE

 

Vi confermiamo

O gente di buona volontà

Io e la regina

Siamo quì

Nel trono dell’amore

Co tutto il cuore

E con tutta la capacità

La portiamo avanti

La carità!

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

COME PROTAGONISTA

 

Noi diciamo

Che nell’amore siamo

Devoti braccianti

E sempre pronti

È vero

Invece vi confermiamo

Sempre siamo guidatori

E primi protagonisti

Evviva!

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

ASPETTANDO

 

La mente va ovunque

Escono tanti fatti

E tanti fenomeni

Li vediamo tutti

Stretto legati

Con amore

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

CON LA PROSSIMA DECISIONE

 

Tutte le decisioni precedenti

Si anullano

E prende strada

La fiorita epoca

Dell’amore

Di cambiare il mondo

Con gusto del piacere

Olginate (Lecco), 13 maggio 2011

 

LA PRIMA È STUBLLA

 

Ovunque che vado

Nell’intera mia patria

Le bellissime città

E ogni villaggio

Li adoro

Ma con leggi dell’amore

Dell’infanzia

E della gioventù

Al primo posto

L’ho sempre la Stublla

Che mi ha portata in vita

-

La storica Stublla

Il primo focolaio della Scuola Albanese

Nella nostra storia

È sempre prima

Olginate (Lecco), 13 maggio 2011

 

NELL’ULTIMO MOMENTO

 

Li sono aperti i varchi

All’amore

E il nostro mondo aspetta

La grande storica svolta

Olginate (Lecco), 13 maggio 2011

 

ANCHE IN CONTINUAZIONE

 

Ballano gli interessi

E...

Quanto sembra tutt’okay

Quanto tutto quanto sembra assurdo

...

Anche nel seguito si fanno

Cose aspettate

E innaspettate

Noi speriamo

E crediamo

...

Olginate (Lecco), 13 maggio 2011

 

ABBIAMO VINTO

 

Nella nostra missione dell’amore

Abbiamo avuto tante difficoltà

Annche abbiamo sofferto

Ma alla fine della fine

Abbiamo vinto

Perché ora comandiamo

Il mondo dell’amore

Olginate (Lecco), 13 maggio 2011

 

ANCHE SENZA DECISIONE

 

Noi non ritiriamoci

Neanche arrendiamoci

Da oggi

E fino all’eternità

Permettiamo che

Anche senza decisione

Faremo

Tanti miracoli dell’amore

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

L’ATTENZIONE PERPETUA

 

O gente di buona volontà

Stiamo in movimento

Sempre insieme

Dobbiamo avere tanta attenzione

Sempre

In ogni situazione

E ogni minuto

Abbiamo responsabilità

Per la patria

E per il mondo

Stiamo pieni dell’amore

Per l’intera umanità

Attenzione

Attenzione

E attenzione!

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

DENTRO L’IPOCRISIA

 

Con una determinata regia

Allargano il ballo

I crimini di tutti colori

Che possono aprire la strada

Anche alle tragedie

Purtroppo!

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

HANNO COMINCIATO

 

In tutti giardini del nostro regime

Si vede la quinta stagione

Ovunque hanno cominciato

Di fiorire sempre in più

I fiori dell’amore

...

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

NEL NUOVO VARCO

 

Marciamo

Sempre più potenti

Con la bandiera dell’amore

Abbracciati dalla fortuna

Sulle ali dei miracoli

Al servizio dell’umanità

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

NELLA FIAMME DELL’ANIMA

 

Con la divina benedizione

Dei bellissimi miracoli

Con decreto

E con decisione non decretata

Si riscalda e si matura

Il santissimo amore

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

SIAMO E SAREMO

 

In ogni palmo

Della santissima terra dardana

Siamo

E sempre saremo

Fortissime pietre

Del castello storico

Ed eterno

Dell’amore

-

Evviva!

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

QUANDO TUTTI VEDONO

 

Si cercano nuove misure

E l’apertura di tutte le strade

Dopo, con tanto piacere

Partono all’eterna marcia

Sotto la bandiera dell’amore

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

QUANDO SI APRONO I CUORI

 

Cambia il mondo

La quinta stagione entra in ballo

E ovunque comanda l’amore

-

Evviva

E avanti!

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

EDUCAZIONE DELL’AMORE

 

Ovunque si riuniscono

Due gente e di più

Nel nostro mondo

In ogni rilievo

E in ogni momento

C’è soltanto un’educazione

Quella dell’amore

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011

 

CON RITARDI

 

Nella presa delle decisioni

Per affari vitali

Lì nel loro mondo

Escono con ritardi

Sicuramente

Per determinati scopi

Garlate (Lecco), 13 maggio 2011(Vota: 0)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora