Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Doli nga shtypi libri i Ramadan Bozhlanit “Pёrballё stuhish”

| E diele, 02.09.2012, 01:54 PM |


Nga Bedri TAHIRI

Kёto ditё, nё botim tё SMS,  doli  nё shitje libri “Pёrballё stuhish”, njё pёrmbledhje e shkёlqyer poetike, i poetit  tё ri Ramadan Bozhlani, i  cili përmban poezi me përmbajtje kryesisht atdhetarie e tё pёrditshmёrisё sonё pёrplot me sfida e rrёbeshe  stuhish. Kёtё e ka pёrmbledh mjaft mirё edhe vetё titulli qё reflekton nё gjithё pёrmbajtjen e tij tё begatё e tё larmishme.

Libri “Pёrballё stuhish” ёshtё konceptuar nё katёr kapituj tematik: Pёrballё stuhish, Vetёm lulet, Nё festёn tjetёr dhe Kujtimi qё gёrmon.

Edhe pse ёshtё libri i tij i parё ai qёndron mbi vlerat mesatare tё poezisё sё sotme shqipe, duke lёnё prapa edhe pena me pёrvojё. Qё mos t’i lodhim lexuesit kreshtarё, ngase poezia pёrjetohet vetёm duke u lexuar, kёtu po japim poezinё “Lugetёr tё mёrrolur”, tё cilёn poeti e ka pёrzgjedhur pёr fundinёn e librit:

Nё kёtё errёsisrё tё dendur,

Ravijёzohen lugatё tё buzёqeshur,

Duke u shkrirё nё kёnaqёsi,

Se veprat e tyre, na ngrysin jetёn.

 

Agimi na ndez shpresёn,

Dita do t’i asgjёson lugetёrit,

Ata nuk zhduken, por mёrrolёn,

Se ndriçimi u jep formё engjёjve.