Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Engjell Shehu: Mbijetesa

| E merkure, 02.05.2012, 08:21 AM |


Engjell Shehu

Mbijetesa

Dielli ka filluar te fshihet
era është zgjuar nga gjumi
Shiu vazhdon te bier                                         
marramendjesh është fryre lumi

Njerëzit kërkojnë pak diell
ti ngrohe ne këto dite vere
Përpiqen, punojnë e  lodhen
te sigurojnë te paktën një kothere

Mërzitja dhe kafshata bashke
trazohen ne stomakun e uritur
Me shpresën e te nesërmes
për fëmijet qe duhen  rritur

Është koha e mbijetesës
ne kulturën e hipokrizisë
Është skamja e këtij populli
qe flamuri te rrijë ne gjysme shtize

Ku është babai te shohë fëmijte
qe vuajnë sindromën e urisë
Ndoshta femijte kane ngelur jetim
se babai i ka vdekur Shqipërisë

Por shpresa akoma jeton
se femijte kane ëndrra te mëdha
Ndaj dielli një dite do na ngrohe
se kthim mbrapa nuk ka

Kurrë  nuk na ka mposhtur
as vdekja dhe as uria
Ne bëhemi akoma me te forte
kur neve na do vet Shqipëria

26/04/2012

 
Proverba nga Engjell Shehu

Kush mendon se është i zgjuar
me i zoti se gjithë te tjerët
Ai se di se kush është jeta
është njëri nga te mjerët

Kush mendon se i di te gjitha
dhe nuk njeh kush është arsyeja
Ai është një nga te pa aftët
është vet fatkeqësia

Kush mendon qe te beje keq
e dikujt ne qafe ti bjere
Vetveten demaskon
është njeri krejt pa vlere

Kush mendon se me gënjeshtra
munde ta shtyje jetën lehte
Është njësoj si te thuash
qe me not e çanë një det

Kush  respektin e shpërdoron
dhe kërkon te respektohet
Është vete i përjashtuar
nuk ka se ku te ankohet

Kush besën nuk e mban
edhe hiqet i besuar
Është njësoj si te thuash
është shtangist po nuk ka duar