Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Shahin Ibrahimi: Krenari kujtimesh

| E premte, 23.03.2012, 07:01 PM |


Shahin Ibrahimi

 

Krenari kujtimesh

 

Puna,koha e mosha nga sytë mi larguan

Ata që më mësuan abetaren e hekurudhëës

Por thellë në zemërën time i kam rezervuar

Nga këshillat e tyre,mora pensionin e punës.

 

Ata për mua ishin familje në punë

Në çdo tren veprimet ju shihja me kujdes

Këshillat e tyre si harrova kurrë

Por profesion jonë,ka në vetvete stress.

 

Si mund të harroj fjalë ëmblin Samet

Dhe këshillat apo bujarinë e Hajdarit

Fotua dhe Arqileja na ngrinin në dinjitet

Kur vinim nga Prrenjasi në ngricat e janarit.

 

Këshillat dhe rrespektin ne ju a ruajtëm

Si mashinist punës i qëndruam në ballë

Me trenat që u plakën me shumë vuajtëm

Agim Nallbani kolodator,ish njeri i rrallë.

 

Mendimi për ta në mëndje më venitet

Si Mita do ti çoj lart në qiellin hyjnor

Rrespekti për ta kurrë sdo më shqitet

Janë nderi i hekurudhës,kolektivit burrëror.

 

V.O.Samet Rakipi,Hajdar Gardi,Foto Dedi.

Arqile Llazari,Agim Nallbani kanë punuar

mashinista në hekurudhën Shqiptare.