E shtune, 03.12.2022, 12:43 PM (GMT)

Kulturë

Violeta Gashi: Si unë edhe disa kemi për të fluturuar në parajsë

E hene, 19.03.2012, 07:56 PM


SI UNË EDHE DISA KEMI PËR TË FLUTURUAR NË PARAJSË

 

Nga Violeta Gashi

 

Ditë, me diell të vogël pasi dielli me dhëmbë që në tërë sistemin tokësor edhe disa s’janë as njerëz të vegjël se të mëdhenj fare apo t’i quajmë plotësisht iriqa qoftë të vegjël apo edhe të mëdhenj  por kemi edhe disa ujq qoftë të vegjël apo edhe të mëdhenj dhe disa dhelpëra qoftë të mesme apo edhe të mëdha se të vogëlat edhe asgjë s’janë si dhe ka edhe pak njerëz qoftë të vegjël apo edhe të mëdhenj në fytyrë madhe e shkaku i këtyre pak edhe ka sistemi tokësor akoma pak diell !

Kështu  iriqat , qoftë të vegjël apo edhe të mëdhenj edhe çdo ditë e ma shumë kanë për të lëshuar fera të vogëla dhe të mëdha por edhe njeriu i vogël në fytyrë t’madhe se njeriu i madhë assesi edhe  aspak s’ka për t’u friguar nga iriqat  por edhe as nga dhelpërat në çfarëdo madhësie që janë pasi njeriu i vogël së bashku plotësisht me t’madhin në fytyrë të madhe që ka imunitet të fortë plotësisht edhe ka për të shpëtuar plotësisht por nga disa ujq qoftë t’vegjël apo edhe t’mëdhenj edhe s’ka për t’u arritur me shpëtuar plotësisht pasi ujku qoftë i vogël apo edhe i madhë ka për të gllabëruar plotësisht ?!

Andaj Kaçurrelja , duke e sjellur timonin herë në Shkup e herë në Shkodër dhe pas pak kishte vendosur plotësisht edhe ta vizitonte pak Fluturën perandor apo motrën e tretë që tek shtëpia saj edhe kishin m’u çliruar mushkëritë nga ajëri i pastër plotësisht edhe përveç pikave tjera pasi n’mesin e qytetit kur kishte qenë Kaçurrelja edhe gjelbërimi ma i madhë kishte për të qenë i ndotur plotësisht që Flutura perandor e kishte pasur shtëpinë në fillim të Sofalisë por në krahun e bredhave . Mirëpo , si zakonisht para se të bën hapin edhe ka për të njoftuar pak  nga telefoni secilin-ën dhe kështu e thirri në telefon Fluturën perandor që kjo gjat bisedës edhe kishte pasur një zë jo vetëm të vogël por edhe të zymtë plotësisht e Kaçurrelja edhe pse u ndalua nga ajo gjat telefonatës se gjoja ajo kishte pasur gripin pasi nuk kishte as dëshirë t’vogël me dalur në borë t’madhe  por Kaçurrelja-Kaçurrele edhe  nuk ka aspak frikë nga asgjë falë fytyrës së plotë . Andaj , prapëseprapë ia bëri me dije që pas pak edhe kam për të ardhur dhe shpejt filloi përgatitje në modesti të madhe e pas pak edhe nisët por kur kishte arritur tek vendi i caktuar për ta pritur autobusin që ky nuk kishte ardhur edhe pse kishin shkuar ma shumë se dyzetë minuta që kaq kohë të pritët verës edhe ka për t’u bërë monotoni por paramendo  në bore të madhe të sëmuarit-at apo të vjetërit-at apo edhe shtatëzënat që burrat e tyre si shumë kanë varfëri të madhe duke mos pasur as bukë për të ngrënë plotësisht se vetura fare  !

Pastaj , dielli edhe kishte ma shumë dhëmbë pasi përveç pikave tjera edhe dora tek  Kaçurrelja si ka për të dalur jashtë edhe ka për t’u kërkuar me të madhe nga pëllumba të vegjël por edhe të mëdhenj që në atë moment i dukeshin pak të verdhë  dhe për fat kishte parë një veturë të kuqe plotësisht që shërbente si autobusi e në të shihej një njeri pak i buzëqeshur që kishte ngritur katër gishta lart pasi duke punuar fshehurazi për t’mirën e popullit se autobusat në borë të madhe kanë për të pirë kafe duke u arsyetuar plotësisht që rrugët janë të bllokuara me të madhe pasi vetura i bie që paska fluturuar !

Mirëpo Kaçurrelja , shumë shkurt bisedonte me të gjithë dhe shpejt iu afrua veturës por e shtangitur plotësisht pasi përveç pikave tjera edhe qeshja e vozitësit apo buzëgazit edhe ma shumë e shtangoi se  ecë e dije ç’ka pasi i pa njohur plotësisht për momentin i dukej e buzëgazi shpejt edhe ia hapi derën duke i thënë urdhëroni e madhja vajzë që Kaçurrelja edhe kishte hyrë edhe kishte siguri të madhe tek vetja por buzëgazi duke u qeshur prapë i kishte shqiptuar edhe mirë se erdhët që disa mbrapa pak çuditëshin apo edhe iu kishte ardhur inati nga ai respekt i madhë ndaj Kaçurrelës !

Andaj Kaçurrelja , shpejt nxjerri të hollat për të paguar dhe buzëgazi duke i marrë të hollat edhe shqiptoi :

Mjeri unë , që sot nuk kam fituar asnjë cent për fëmijë që më presin për t’ua hapur gojën me bukë edhe pse në këtë kohë vetëm me bukë thatë jam duke i mbajtur plotësisht por sot edhe ma keq dhe të mos e kisha këtë hall edhe kurrë nuk t’i kisha marrë të hollat se nga ju pasurohen me të madhe edhe brez pas brezi qoftë të vogël apo edhe të mëdhenj nga çdo anë nëse lexojnë në meditim të madhë e u skuqa shumë në këtë rast për së gjalli !

Ndërsa Kaçurrelja , ia bëri me dije që nga ato dy euro mos ktheni asnjë cent nëse më respektoni plotësisht dhe më vjen keq që nuk mund t’iu ndihmoj ma shumë pasi duhet ta llogariti rrugën m’u kthyer se  ecë e dije a është burri i Fluturës perandor aty e ajo s’është duke punuar pasi punëdhënësi ua ka ngrënë pagat që ajo ia ka lëshuar punën plotësisht gjersa t’i kthehen pagat për katër muaj  por për ato të holla që ua kam dhënë nuk ka as pak problem . Mirëpo Kaçurrelja , kishte pak keqardhje pasi nuk e kishte njohur plotësisht dhe prapëseprapë kur i mendonte sa shumë e njohin që të paktën edhe një përshëndetje kanë për t’ia afruar me ngohtësi të madhe edhe nga kjo nuk kishte pasur plotësisht keqardhje edhe për buzëgazin pasi as qime të flokut nuk kishte sa të njohurit –at në vogëlsi por edhe në madhësi i kishte pasur e të paktën edhe këtij ia kishte afruar pak ndihmë pasi buleta bënte vetëm dyzetë cent . Andaj , pasi kishte modesti të madhe si zakonisht edhe iu drejtua vozitësit që nuk keni pse të njiheni aspak keq pasi duhet të kuptohemi plotësisht dhe të ndihmojmë aq sa mundemi nga çdo anë edhe pse disa ndrikulla edhe e kanë harruar plotësisht popullin duke u plotësuar në gjepa por çfarë mbjellët edhe korrët që nëse nuk pendohen disa plotësisht edhe kjo egjër që kanë mbjellur së shpejti edhe ka për t’i ngulfatur  si dhe nuk di a mendojnë që pa pendim të plotë nga çdo anë jo vetëm që nuk kemi aspak çfarë t’iu kujtojmë por edhe as tek varri nuk duhet m’iu shkuar …?!

Megjithatë , edhe ma i vogëli me fytyrë të madhe as nuk duhet të dorëzohet aspak se shumë fare dhe kështu nuk lejohet as e keqja e madhe që e ka përshkuar popullin nga disa ndrikulla edhe as me mundur të mirën e vogël se të mirën në madhësi assesi nuk duhet lejuar m’u mundur aspak e pas pak Kaçurrelja edhe ulët në ulëse të parë që mbrapa i kishte edhe tri rrugëtare pasi nuk kishte autobus edhe duhet m’u ngushtuar se borë e madhe  . Kështu gjat rrugës  buzëgazi , filloi të tregoi si e kishte njohur Kaçurrelën nga televizioni duke shqiptuar ndonjë poezi të madhe apo edhe ndonjë ngjarje shkurt nga proza dhe pas pak edhe rrugëtarët tjera e kishin përshëndetur si shenjë që u gëzuan plotësisht që e kishin nderin e madhë ta takonin drejtpërdrejt se  as nukkishin pasur mendim të vogël që do ta takonin edhe pse edhe ato e kishin parë në televizion !

Ndërsa Kaçurrelja , edhe pse kishte pasur shtangitje nga çudia vogël dhe nga pikat tjera e kishte kapur telefonin shpejt që ua kishte shkruar shkrimin duke iu uruar plotësisht edhe hapat e vegjël në mjaltë të madhe se hapat e mëdhenj patjetër që pas pak vetëm ua kishte zgjatur mbrapa telefonin për ta lexuar shkrimin .

Mirëpo , ato mbrapa si kishin lexuar shkrimin edhe kishin shqiptuar :

Eu , me fat të madhë iu qoftë plotësisht gjiri i nënës suaj që qenka e madhe pasi ka lindur krijuese me të gjitha pikat se neve as që na kishte shkuar mendja të shkonim kështu pasi qenkeni ashtu por shiheni që keni gjeturi tëmadhe nga çdo anë e vogël apo edhe e madhe  dhe pas pak ia kishin kthyer telefonin me një sheqer e duke ia përgëdhelur krahët mbrapa që shpejt ia kishin dorëzuar edhe adresat por Kaçurrelja edhe pse nuk i kishte njohur plotësisht asnjë pasi kishte modesti të madhe edhe ua kishte marrë adresat duke iu thënë që kur kam kohë me kënaqësi të madhe edhe kam për t’iu ftuar në kafe që iu lajmëroj një natë para  !

Papritur Kaçurrelja , mbylli sytë dhe në heshtje të madhe i lutej perëndisë së madhe në pa zëvendësim as të vogël se të madhë fare që ta forconte pak dhe pasi kishte mbaruar lutjen me zemër të madhe në hapje të madhe si zakonisht edhe u forcua si marinari popaj kur kishte për të ngrënë spanaq e iu kishte kthyer duke i pyetur secilën në të dhëna si dhe ku punonin . Ndërsa rrugëtarët , edhe pse kishin treguar që të tria edhe kishin Fakultetin të mbaruar plotësisht por nuk kishin as punë të vogël pasi shkojnë në shumë vende jo sipas fytyrës së plotë dhe sipas njohurisë së madhe por sipas formave djallëzore dhe ne ma bukur plotësisht është me qëndruar në shtëpi sesa me dhënë fytyrën që kemi  edhe pse kemi varfëri të madhe pasi asnjë nga familja ynë edhe nuk ka punë apo ndoshta e kanë parë që nuk kemi të bëjmë me gjëra djallëzore  që Kaçurrelja pas pak pothuajse në vajë ua kthej që edhe vetë nuk punoj edhe pse kam punuar vetëm poezi por edhe poezi të shkrira në prozë që nga lindja se me gjep jo pasi janë zbukuruar me të madhe disa plehra por kryesore plotësisht i kemi Diplomat në njohuri të madhe në gjep !

Mirëpo , mos shqetësoheni shumë se vjen dita edhe kur do të mbesin plotësisht  korbat apo plehrat në një strofull dhe fytyra e madhe në njohuri të madhe edhe ka për të qenë në shumë vende triumfuese plotësisht se jo si tani që shkaku i korbave qoftë të vegjël apo edhe të mëdhenj edhe mbesim pa suksese të mëdha por prapë duhet të jemi krenare plotësisht se të kishim qenë si disa edhe jeta e vogël do të kishte me qenë e vdekur plotësisht pasi as fytyra e madhe s’është por edhe as njohuria e madhe e kështu nuk duhet asnjë me humbur plotësisht shpresën e madhe pasi Toka ka edhe persona të xixëllonjës së madhe që janë duke i lënë korbat në një stofull  ditë e ma shumë apo duke i kthyer plotësisht  iriqat në kaçubë .

Kështu vozitësi , vetëm ofshante me të madhe edhe pse e kishte një vozitje të shkëlqyer plotësisht dhe Kaçurrelja iu drejtua :

Zotëri , a mund ta ndalëni veturën në ndonjë vend të caktuar dhe besoj plotësisht edhe zonjat e mëdha nuk kanë për ta prishur aspak mendimin që të na tregoni edhe pse ofshani pasi rruga ma qetë plotësisht ka për të shkuar edhe kur çliroheni plotësisht se ç’është duke iu munduar kaq shumë e edhe zonjat ndoshta nuk kanë ndonjë qëllim të shpejtë se edhe vetë kam pasur me qenë tek motra para dyzetë minutave por duhet t’i gjindemi rastit drejtpërdrejt pasi nga telefoni siç i lajmërova unë me një shkrim edhe zonjat e mëdha mund t’iu shkruajnë vendeve caktuese ?!

Pastaj , zonjat e mëdha edhe iu drejtuan :

Motër , na inkurajuat plotësisht nga disa anë siç duhet edhe pse qenkeni me lindje ma lart se ne dhe ne edhe me qenë ndonjë punë për së shpejti edhe do t’iu shoqërojmë në biseda gjer në fund e kështu ndriçohemi plotësisht pasi shkojmë një për të gjithë por edhe të gjithë për një .

Ndërsa buzëgazi , iu kishte drejtuar :

Motra , fillimisht më vjen keq plotësisht që kam nxjerrë ofshamë të mëdha por nuk ka për t’iu ndodhur asgjë gjat rrugës se siç keni parë edhe pse i kisha ofshamët kam pasur vozitje siç duhet dhe ia do të ndalem në vend të caktuar e që iu falënderoj shumë se keni të drejtë plotësisht pasi edhe kështu nuk vozitët por edhe të ma nxjerrëni ofshamën që prapë iu falënderoj plotësisht .

Mirëpo , pas pak edhe buzëgazi e kishte gjetur një vend për t’u parkuar pasi në çdo paking kishte për të pasur ma shumë vetura sesa njerëz të fytyrës së plotë në qytetë se shumica edhe kishin hyrë në kredi duke u bazuar në fjalë të disa ndrikullave që kemi me pasur çdo gjë të xixëlluar plotësisht nga çdo anë por dhe xixëllonjat e mëdha kanë mbetur nëse bën kumbulla pak dardha  e kështu edhe ka për të ndodhur që bankat tek disa edhe kanë m’iu marrë gjëra të dyfishuara pasi nuk kanë arritur shumë t’ua kthejnë të hollat e mëdha në kohë të caktuar . Ndërsa , gjersa u kuptuam plotësisht dhe arrita me gjetur një vend që të parkohem e ia edhe iu tregoj hallin e madhë që kam :

Motra , pika –pika edhe mbushët jo vetëm  pusi i vogël por edhe i madhi dhe kështu unë përveç asaj skuqje që kisha në fillim tek shkrimtarja pasi ia kam marrë të hollat edhe është duke më munduar shumë që çdo ditë e ma shumë Toka është duke e humbur edhe ndriçimin e vogël se të madhin gjithsesi që e ka plotësisht me lindje  edhe pse është larë shumë herë me gjak se secili-a kanë qenë të mëdhenj por edhe djersa e madhe nga disa është duke u shkelur plotësisht e unë nuk mundem m’i ndaluar plotësisht pasi iriqat aspak nuk duan njohurinë e plotë që më kanë larguar nga vendi i punës por shkaku i fëmijëve pasi jam mashkull çdo lloj të punës më duhet me kapur se të kisha qenë femër në fytyrë të madhe edhe nuk kisha mundur të punoj asgjë si ju që paskeni drejtimet lidhur me gjuhën e madhe shqipe se vetëm drejtimet lidhur me psikologji apo edhe elektro etj kanë punë pa iu ndërruar aspak fytyra se tjerat drejtime nëse punojnë edhe nuk kanë as fytyrë të vogël se të madhe fare ndër plehra të zbukuruar plotësisht . Ndërsa , gjersa njohuria e plotë është në drejtim të plotë edhe ka për t’u shkelur plotësisht Gjaku dhe Djersa e derdhur nëpër kohëra tek Shqiponja por ky drejtim timoni s’është as gjysem fytyrë se fytyrë e madhe fare tek disa e prapë çfarë mbjellët edhe ka për t’u korrë plotësisht edhe pse ndoshta pak iu vonohet që plehrat edhe pse kanë rritje të gjepave apo lumturi të madhe në përkohshmëri së shpejti edhe kanë për t’u ngulfatur plotësisht pasi kanë mbjellur egjër të madhe . Sepse Shqiponja , ka edhe disa në fytyrë të madhe që përveç në njohuri të madhe edhe këta-o dalëngadalë kanë për t’i hudhur në shportë plehrat e zbukuruar plotësisht . Kështu , kur Shqiponja ka timonin në drejtim nga çdo anë qoftë e vogël apo e madhe nga njohuria e plotë në fytyrë të madhe edhe ju motra nuk kishit për të pritur aspak dyzetë minuta apo edhe ma shumë në dimër të madhë si sot pasi autobusat ose shpeshtohen së bashku me vendpritje apo edhe lejohen plotësisht kombit e përzier se rrugëtarët janë në pyetje që të mos kanë as pritje të vogël dhe kështu nuk ka kafe si sot që zgjatë një orë apo edhe ma shumë si tek disa vozitësa në autobusa e kur bie çdo gjë në vend të vetë sipas drejtësisë së madhe edhe kanë për t’u plotësusar plotësisht të drejtat qoftë të vogëla apo edhe të mëdha tek secili-a në Shqiponjë por edhe tregohet që respektohet plotësisht Gjaku dhe Djersa e derdhur nëpër kohëra tek Shqiponja . Andaj , plotësisht është ashtu siç kuptojmë tek i madhi në madhësi K.Negovani që shkaku i Atdheut edhe Krishitn apo Muhametin por as vetë Zotin nëse na drejtojnë nga keqbërësi-ja edhe nuk duhet aspak  t’i dëgjojmë se shumë fare dhe kështu nëse mbështetemi plotësisht tek A-Zh-ja siç duhet se jo sa për sy e faqe edhe do të kemi Atdhe nga çdo anë të lulëzuar plotësisht e kur ka lulëzim të madhë nga çdo anë tek secili-a edhe ka ma shumë buzëqeshje tek secili-a se jo si tani që pothuajse shumica janë në vajë dytësor pasi edhe disa pëllumba i ka kapur plotësisht egjëra nga  dhelpëra madhe .

Pastaj , kur shtohen edhe vendpritjet për rrugëtarë edhe duhet me qenë plotësisht respekti i madhë ndaj secilit-ës dhe jo vetëm në zbritje ku kanë nevojë por edhe mirësjellja e madhe e kjo mënyrë është fytyrë e madhe apo lindje e plotë se jo si sot që nuk kanë as njërën por edhe as tjetrën pasi disa nga  vozitësit-ët nuk kanë respekt të madhë por vetëm sa për sy e faqe .

Kështu , motra të mëdha edhe mua si të dëshironi më quani por atë ditë që bëhem si disa vozitësa-e edhe kam për t’u mbyllur plotësisht gjersa të përmirësohem plotësisht se në vetëvrasje shkon vetëm i papjekuri-a plotësisht pasi çdo gjë qoftë e vogël apo edhe e madhe edhe ka për pasur zgjidhje  dhe tani pasi iu sqarova edhe iu shqiptoj që si unë edhe disa do të shkojmë në parajsë plotësisht gjersa do të vjen dita e lulëzimit të madhë tek Shqiponja pasi disa janë duke ecur si breshka edhe pse ndoshta kanë njohuri të madhe apo edhe nuk kanë e më vjen keq plotësisht që vajin shpirtëror gjat bisedave e njerra në fytyrë por iu falënderoj plotësisht se ma keni nxjerrë pak gozhdën në zemër !

Ndërsa Kaçurrelja , pas pak iu drejtua buzëgazit por edhe motrave prapa pasi ia kishin dhënë të drejtën plotësisht me shqiptuar në emër të tyre :

Fillimisht , motra të mëdha iu falënderoj plotësisht për respektin e madhë por edhe vozitësit të madhë që na sqaroj dhe ia bëj me dije që falënderimin plotësisht ky edhe ka me pasur vetëm kur nuk ka për të qajtur aspak para asnjërit-ës e pikërisht para kokave të mëdha në lindje të plotë . Sepse  , kështu edhe ka për të treguar që është i fortë plotësisht apo dinë plotësisht në secilën kohë të ballafaqohet plotësisht me çdo gjë se vetëm me pasuri të madhe në pa probleme të mëdha edhe ma i dobëti ka për të ditur plotësisht m’u ballafaquar por ky ballafaqimi i fundit edhe aspak nuk ka vlerë gjersa ato që kanë fytyrë të madhe edhe bëjnë zgjidhje se disa zgjidhje të disave me gjysem fytyrë edhe është rrënqethje e madhe vetëm kur i mendojmë se jo madje m’iu dhënë shumë kohë dorën . Andaj buzëgazi , më të mos iu shohim as lotë të vogël nëse quheni dhe jeni ashtu siç na shqiptuat lart e një ditë edhe ka për të ardhur lulëzimi i madhë tek Shqiponja pasi zvogëlohen apo edhe mënjanohen plotësisht plehrat e zbukuruar me të madhe . Zvogëlimi , iu vjen nëse kokat e mëdha iu shqiptojnë çdo gjë siç duhet në sy dhe ata-o edhe shpejt ose kanë për t’i lëshuar plotësisht karrigat apo edhe përmirësohen pak se shumë jo pasi nuk e kanë lindje të plotë e të kishin pasur lindje të plotë edhe pa iu thënë ua kishin dhënë timonin e drejtimit të madhë nga çdo anë vetëm fytyrave të mëdha në njohuri të madhe . Mirëpo , ndaj tyre duhet të shkojmë me të njëjtën gjë në shumë herë se me një herë apo dy as s’iu pranojnë aspak as të mirat e vogëla dhe kur shkohet grusht i madhë edhe zvogëlohet plehu por edhe një zvogëlim të madhë patjetër kanë për ta pasur nga vetë Zoti pasi çfarë mbjellët edhe korrët plotësisht edhe pse ndoshta pak iu vonohet e ju i nderuari plotësisht duhet të jeni krenar pasi shumë kush nuk e ka fytyrën e madhe si ju edhe pse disa ndoshta janë me Fakultete por ia nuk kanë fytyrë të madhe apo lindje të plotë pasi e kanë gjysem lindje apo edhe fare që Fakultetet e tyre i bie në ajër të madhë pasi ka vlerë të madhe së pari fytyra e madhe nga çdo anë apo i kanë edhe ato Diploma nga tavolina ose edhe nga shtrati !

Ah , motër e madhe edhe pse ma keni larguar pak por prapë e përseriti që gjersa të vjen dita e lulëzimit të madhë tek Shqiponja edhe unë si disa së shpejti kemi për të shkuar plotësisht në Parajsë pasi përveç ana ynë edhe plotë raste tjera ka që shqiptojnë si unë dhe tani pasi jam ma qetë edhe mund ta vazhdojmë rrugën që t’iu dërgoj në vende të caktuara e prapë iu falënderoj plotësisht për çdo gjë që për një kohë më keni gjallëruar plotësisht që ia voziti duke qeshur !

Mirëpo , kur kishin arritur tek vendi për të zbritur rrugëtarët edhe të gjitha së bashku zbritën nga vetura duke e përshëndetur buzëgazin që filloi rrugën duke qeshur por i shkonin lotët në fytyrë që iu kishte zvogëluar nga fera të mëdha tek secila anë dhe rrugëtarët kishin filluar rrugën që pas pak edhe iu kishte ardhur vendi për t’u ndarë që si u përqfuan në mes veti edhe filluan rrugë të ndryshme e Kaçurrelja si kishte shkuar tek Flutura perandor edhe kjo kishte filluar t’i tregoi :

Motër , sot i kam pasur disa musafirë me gratë e veta dhe kur m’i treguan shumë halle por kisha një forcë të madhe t’i inkurajoj plotësisht edhe pse vetë kam mjaft halle e kur u përshëndetem më kanë thënë që si ne edhe disa kemi për të fluturuar plotësisht për parajsë të madhe që filluan hapat me lotë në faqe por duke u qeshur si dhe unë edhe pse heshta plotësisht u çudita me të madhe nga rasti !

Madje , njëri edhe ma shumë më ka çuditur që më ka thënë se për të gjitha fajtor i madhë është plotësisht edhe  ariu i madhë tek Shqiponja pasi dhelpëra pa u penduar me dhjetëra të mira ia ka dhënë dorën dhe disa pëllumba qoftë të vogël apo edhe të mëdhenj i ka zënë pak egjëra e dhelprës së madhe pasi mendojnë plotësisht  që duhet me vendosur tek Shtëpia ynë për çdo gjë nga çdo anë qoftë e vogël apo e madhe por disa tek Shqiponja aspak nuk do të dorëzohen edhe nëse është në pyetje fluturimi i madhë për parajsë të madhe menjëherë pasi me gjysem fytyrë nuk jetohet aspak . Andaj , motra madhe edhe pse jeni nga vjetët ma e vogël por flokët i keni mend të mëdha dhe unë pasi kam mjaft halle edhe pse s’u dorëzova para tyre si dhe prapë nuk i kam kuptuar plotësisht e a mund të më tregoni çfarë kanë thënë ?!

Motër , unë shkurt do t’iu tregoj pak se kam një takim tjetër t’iu sqaroj disave për disa gjëra tjera dhe tjetra ju si të pushoni plotësisht edhe fjalët e tyre do t’i kuptoni plotësisht e kështu ata-o kanë qeshur shkaku që siç më treguat e kanë pasur fytyrën e madhe që nuk kanë pasur aspak dhembje për jetën se jo si disa që shkojnë tek shtëpia e dheut pa fytyrë të madhe por kanë qajtur shkaku që kanë pasur dhembje të madhe për Gjakun së bashku me Djersë të derdhur për lulëzim të madhë nga çdo anë qoftë e vogël apo edhe e madhe në Shqiponjë nëpër kohëra të ndryshme  pasi është duke u shkelur ditë e më shumë nga disa pëllumba që kanë ngrënë egjër të madhe nga dhelpëra madhe apo edhe nga disa arinj me disa  majmuna si dhe disa  iriqa tek Shqiponja e tani paskeni nevojë për pushim që  si t’iu përshëndeti në përqafim të madhë si zakonisht edhe shkoni në gjumë se unë fillova rrugën për lulëzime të mëdha nga të më shohin sytë vjetërsi …!

Kaçurrele , falemnderit plotësisht për sqarim edhe pse ma shumë më keni munduar dhe po bie në gjumë se ma vonë më duhet m’u ngritur pasi më vjen burri me dallëndyshën nga shkolla e shumë bukur që paska Shqiponja edhe të lulëzuarit-at plotësisht se disa pula si po i shohë as mos prisëni që kanë për të bërë shumë ve si dhe ecëni që të ktheni vjetërsinë në lulëzim siç duhet se unë shkova në gjumë që prapë shqiptoj se si unë edhe disa kemi për të fluturuar plotësisht në parajsë të madhe !

Mirëpo , Kaçurrelja si e përçafoi motrën edhe pa asnjë zë të vogël së shpejti kishte filluar rrugën e madhe pasi dëshironte plotësisht për të ecur se jo të shkoi me autobusa apo edhe me vetura dhe në çdo hap e ma shumë edhe pse nuk kishte as erë të vogël edhe flokët  kishin për t’iu ngritur  shumë lart e duke ecur iu kishte shqiptuar disa luleve që pse  i gjithë sistemi tokësor është mbushur shumë me vjetërsi apo ndoshta edhe disa duhet m’u lagur me ujë qoftë pak apo edhe shumë  që t’iu delë gjumi edhe pse nuk kanë aspak vjetërsi…?!

 

Shifra :

Modestia

 

 (Vota: 1)

Komentoni
Komenti:


Gallery

Pëllumb Gorica: Magjia e bukurive të nëntokës sulovare
Fotaq Andrea: Një vështrim, një lot, një trishtim – o Zot sa pikëllim!
Pëllumb Gorica: Grimca kënaqësie në Liqenin e Komanit
Shkolla Shqipe “Alba Life” festoi 7 Marsin në Bronx
Kozeta Zylo: Manhattani ndizet flakë për Çamërinë Martire nga Rrënjët Shqiptare dhe Diaspora