Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Edmond Kaceli: Si mund të hyjmë në Europë?

| E marte, 13.03.2012, 07:44 PM |


Si mund të hyjmë në Europë?

 

Nga Edmond Kaceli

 

Meqënëse Bota është pak a shumë sferike, unë, pas konsultash me politikanë dhe shqiptarologë të shquar kam arritë në një zgjidhje interesante dhe unike për nga shkalla e rëndësisë për kombin tonë!

Zgjidhja konsiston sa më poshtë:

Globi thuajse sferik, thënë ndryshe: thuajse i rrumbulltë.

Bota ecën gjithherë përpara.

Europa ecën gjithherë përpara.

Ne ecim gjithherë pas Botës.

Ne ecim gjithherë pas Europës. Shumë, shumë mbrapa sajë.

Nuk e kapim. E thënë ndryshe: Nuk arrijmë të hyjmë në Europë.

Ne kërkojmë t’ia hedhim Europës?

Ne ia hedhim Europës!

Ne bëjmë një: Prapakthehu!

Pra ecim mbrapa. Ose më mirë, sipas të gjitha fakteve: Ne ecim mbrapsht. (Si mbrapshtanë që jemi.)

Por në fakt këtu, në ecjen tonë mbrapsht, qëndron ndryshimi. Sipas konceptit të Ecjes Relative, ecja jonë mbrapsht është ecje përpara.

Dy palët: Europa dhe Shqipëria, tashmë, në globin e rrumbullakët, ecin përpara me hapat e tyre.

Dhe takohen në një pikë.

Kështu i japim fund stërmundimit tonë për të mbërritë Europën. Për të hyrë në Europë.

 

Shënim:

Leksioni është i vlefshëm,  jashtëzakonisht, aktual edhe për në Kosovë.