Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


3 poezi nga Timo Mërkuri

| E hene, 23.01.2012, 06:35 PM |


Timo Mërkuri

 

 

Rruga e lagjes sime

 

Sa e bukur është rruga e lagjes sime,

sa e bukur.Vetem

të rinjtë i mungojnë. Djemtë që kanë mërguar.

Ndaj më ngjan si një det pa brigje,

ndaj më ngjan si një vajzë pa fat.

 

Si vajzat e vendlindjes sime  që mbeten pa martuar.

 

 

Vjeshtë e përdhunuar

 

S’e kuptuam kur erdhi vjeshta.Veç kur pamë

gjethet e rëna, si copëra fustani grisur me dhunë

dhe bajamen e vogël, që dridhej në erë

si një vajzë e përdhunuar.

 

Atëherë vumë re

se gjimnazistet  shkonin rrugës të menduara.

 

 

Një vajzë  po hipën në target

 

Vajzë e bukur, që si pulëbardhë a si ëndër Afërdite

Dole apo do zhytesh në thellësitë e detit ?

 

Kam ndrojtje të të afrohem.Lumturohem duke të parë.

Por kur shoh për ku je nisur, më vjen të ulërij.