Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Zeqir Lushaj: -Dhuratat e miqëve, na gëzojnë (XI)

| E merkure, 11.01.2012, 07:56 PM |


MAHITARI I SHËNGJERGJIT

Ballina e librit …, (e, në vijim, një fragment i tij)

       ------------------------------------------------------- 

 Redaktori i librit, Hamit Aliaj, në parathënie thekson se…:

-----------------------------------------------------------------------------

MAHI…, ME NJË MAHITAR

-Nga:  Zeqir Lushaj-

 

-Mbas leximit të librit: Tahir Sheremeti, mahitet me njerëzit dhe kohën…-

(Shoqrore për autorin, në vazhdim të idesë së vet librit)-

-Fletë Ditari, Usa, gusht 2010-

 

…!

-Pash Zotin, burri i Shëngjergjit,

E pyeta mahitarin Tahir Sheremeti,           1)

A të pelqej libri që është shkrue për Ty,

(Atje nëntokë), -ç’ka po thonë mileti?

 

…!

-Aiii, lene at’ punë kumarë!

Pse, Ty, ta ka marrë  mendja?

…Po qysh bre, mbas 40 vjetësh,

Mahitë e mia, bahen itimenda?!             2)

./.

1. Tahir Sheremeti –një nga burrat e njohur të Nikaj Mërturit.

2. itimenda = të vërteta

---------------------------------