Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Zeqir Lushaj: Dhuratat e miqëve, na gëzojnë (VII)

| E marte, 20.12.2011, 08:42 PM |


EZOPI…, I VRANËS SË VOGËL

 

------------------------------------------------

(Poshtë ballinës, tri poezi nga ky liber)

 

 

 

---------------------------------------------------

Poeti i njohur lek-bibas ,Anton Papleka, është redaktor i librit të

Marash Mëhillit, per poezinë e të cilit, në parathënie, Ai thekson:

 

 

---------------------------------------------

Në librin tjetër, “Budallai dhe era”,

Që mos t’ja hajmë hiç, hakun burrit,

Nuk është më, poeti Marash Mëhilli,

Por, Ezopi…, Ezopi, i Nikaj-Mërturit.

(Miqësisht, nga Zeqiri)

 

(Më poshtë, disa të dhëna, për ata që nuk e njohin Marashin).

 

 

--------------------------------------------------

(Per revisten ZemraShqiptare, redaktori në USA, Zeqir Lushaj)