Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Gani Qarri: Jusuf Gërvallës

| E hene, 10.10.2011, 09:50 PM |


Gani Qarri

 

JUSUF GËRVALLËS

 

Kushtur Jusuf Gërvallës me rastin e 66 vjetorit të lindjes, nxjerrë nga libri im me Poezi "Harta Ime"

 

Hero i vuajtjeve dhe përndjekjeve gjakatare

I cili tërë jetën e tij, popullit të vet ia kushtoi

Si Feniks i pashuar i vatrës sonë kombëtare

Mërgimtarët në Evropë të gjithë i bashkoi

 

Trim dhe i arsyeshëm në fjalë dhe veprime

Shqiptarët kudo me shumë dashamirësi i ftonte

Që të jenë sa më unik,në vend dhe mërgim

Se çlirimi i atdheut, bashkimin tonë kërkonte

 

Trupëzimin në një LIS, të të gjitha degëve kombëtare

Që në shumë shtetet të botës atëkohë ato lulëzonin

Të krijuara gjithandej,nga gjiri i Diasporës Shqiptare

Vetëm ideatorët e unitetit, arritën ti bashkonin

 

Por, mu atëherë kur u mëkëmb uniteti shqiptar

Bashkëpunëtorët e UDB-s atentat organizuan

Dhe në vitin 1982 pikërisht me 17 Janar

Jusufin, Bardhoshin dhe Kadriun i likuiduan

 

Likuidimet e heronjve tanë, kryer me tradhti

Edhe sot, pas kaq vitesh, jetën tonë helmojnë

Sepse vrasjet e pa sqaruara, gjithmonë mbjellin zi

Si sëmundje kanceroze që kombin tonë mundojnë

 

Që nga ajo ditë e tragjedisë së rëndë kombëtare

Për vrasjen e heronjve, mbet çdo gjë e pa zbuluar

Ndaj pa zbardhjen e misterit të vrasjeve hileqare

Kujtimi për heronjtë,përherë  vjen duke u rënduar