Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Shqiptarët në Luftën e Sanjës: dhe Spanja nuk po e njeh pavarësinë e Kosovës!?!

| E merkure, 13.04.2011, 05:33 PM |


Shqiptarët në Luftën e Sanjës: dhe Spanja nuk po e njeh pavarësinë e Kosovës!?!

 

Lista e vullnetarëve shqiptarë në luftën qytetare të Spanjës

Nga Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Të rinjët shqiptarë në luftën e Spanjës (1936) të rradhitur si ushtarakë në radhët e Brigadave Inernacionale.


Lista nuk është e plotë dhe pjesëmarrësit janë raditur sipas ABC-së

§                 Asim Vokshi komandat i batalionit "Garibaldi"

§                 Daut Muço(Podgorani)

§                 Dhimitër Kosta

§                 Emrush Myftari

§                 Faik Dardha

§                 Hulusi Spahiu

§                 Ibrahim Kurani

§                 Iljaz Pashaj

§                 Justina Shkupi

§                 Kostë Kolombo

§                 Mane Nishova

§                 Mehmet Shehu

§                 Musa Kame (Fratari)

§                 Petro Marko

§                 Qamil Sherifi

§                 Ramiz Varvarica

§                 Sabri Lumani kryeredaktor i revistës Vullnetari i Lirisë Spanjë, 1937

§                 Skënder Luarasi

§                 Stefan Duni

§                 Stivens Thanasi

§                 Shaban Basha

§                 Teni Konomi

§                 Thimio Gogozoto

§                 Urfi Agolli

§                 Veli Deda

§                 Xhafer Miraka

§                 Xhelal Abaz Bajrami (Çami)

§                 Xhemal Kada

§                 Ymer Puka

§                 Zef Hoti

§                 Zef Prela

§                 Zihni Muço

§                 ....

Kjo faqe është ndryshuar për herë te fundit më 16:17, 19 Shtator 2010.

 

Për ZSH: Kadri Mani