Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Zeqir Lushaj: Stafeta e trimave

| E enjte, 10.03.2011, 07:44 PM |


Zeqir Lushaj, NJ, USA 1999

zeqirlushaj@msn.com

 

STAFETA E TRIMAVE…

 

Isa Begi,

Futi mashkujt në grykë të topit,

Vetëm në emër të lirisë.

Beteja e ashpër mbi urë,

Skuqi lumin në Ribnicë.

 

 Bacë Bajrami,

Në shpellë të Dragobisë,

Gjë mangut nuk ka lanë,

…Dhe Hazhi Zeka:

“Nuk kurseu mallin as gjanë...”

 

Adem Jashari,

Nguli thembrat në oborr,

S’u tund nga trolli i vjetër.

52 burra e gra, (Jasharaj),

Mbushën livadhin me varre,

Në krah të kullës, në anën tjetër!

…!

Ecën stafeta e trimave,

Me shumë e shumë të tjerë,

E, dimri… po dimër,

…Kur do të bahet verë!?