Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Kupa e Botes - 1978

| E premte, 04.05.2007, 09:21 PM |


Kupa e botes : ''World Cup 1978 Argentina''
Kampionet e Botes - 1978
Argjentina organizon 'boterorin 78''
Duke e shfrytezuar maksimumin si organizator.
Edhe kete vit finalet ishin me 2 raunde , ku fituesit e raundit te dyte do te ishin finaliste
ndersa vendet e dyta per vendin e 3 dhe 4.

World Cup 1978 : Rezultatet.

Grupi A
Italy - France 2:1 (1:1)
Argentina - Hungary 2:1 (1:1)
Italy - Hungary 3:1 (2:0)
Argentina - France 2:1 (1:0)
France - Hungary 3:1 (3:1)
Italy - Argentina 1:0 (0:0)

Grupi B
Poland - W. Germany 0:0
Tunisia - Mexico 3:1 (0:1)
Poland - Tunisia 1:0 (1:0)
W. Germany - Mexico 6:0 (4:0)
W. Germany - Tunisia 0:0
Poland - Mexico 3:1 (1:0)

Grupi C
Austria - Spain 2:1 (1:1)
Brasil - Sweden 1:1 (1:1)
Austria - Sweden 1:0 (1:0)
Brasil - Spain 0:0
Spain - Sweden 1:0 (0:0)
Brasil - Austria 1:0 (1:0)

Grupi D
Holland - Iran 3:0 (1:0)
Peru - Scotland 3:1 (1:1)
Scotland - Iran 1:1 (1:0)
Holland - Peru 0:0
Peru - Iran 4:1 (3:1)
Holland - Scotland 2:3 (1:1)

Raundi i dyte - Grupi 1
W. Germany - Italy 0:0
Holland - Austria 5:1 (3:0)
Italy - Austria 1:0 (1:0)
W. Germany - Holland 2:2 (1:1)
Holland - Italy 2:1 (0:1)
Austria - W. Germany 3:2 (0:1)

Raundi i dyte - Grupi 2
Brasil - Peru 3:0 (2:0)
Argentina - Poland 2:0 (1:0)
Poland - Peru 1:0 (0:0)
Argentina - Brasil 0:0
Brasil - Poland 3:1 (1:1)
Argentina - Peru 6:0 (2:0)

Vendi i trete:
Brasil - Italy 2:1 (0:1)

FINALJA
Argentina - Holland 3:1 (1:1, 1:0)

Gloeshenuesi:
Mario Kempes (Argjentina) 6 Gola.