Zemra Shqiptare

  http://www.zemrashqiptare.net/


Kupa e Botes - 1950

| E premte, 04.05.2007, 08:49 PM |


Kupa e botes: Brazil 1950

Kampionet e Botes - 1950
Kupa e pare mbas luftes se dyte boterore u zhvillua ne Brazil ne vitin 1950.
Per here te pare mori pjese Anglia dhe u rikthye ne kompeticon edhe kampioni i pare i botes, Uruguaj ne 1930.
Ne kupen e botes se vitit 1950 nuk kishte ''play offs'' dhe te gjitha ndeshjet u luajten ne grupe.

Lojtare cilesore: Ademir, Bauer, Chico, Zizinho (Brasil), Basora (Spain), Ghiggia, Máspoli, Schiaffino, Varela (Uruguay), Mitiæ (Yugoslavia).

World Cup 1950 - rezultatet:

Grupi A
Brasil - Mexico 4:0 (1:0)
Yugoslavia - Switzerland 3:0 (0:0)
Brasil - Switzerland 2:2 (2:1)
Yugoslavia - Mexico 4:1 (2:0)
Brasil - Yugoslavia 2:0 (1:0)
Switzerland - Mexico 2:1 (2:0)

Brazili i kualifikuar

Grupi B
England - Chile 2:0 (1:0)
Spain - USA 3:1 (0:1)
Spain - Chile 2:0 (2:0)
USA - England 1:0 (1:0)
Spain - England 1:0 (0:0)
Chile - USA 5:2 (2:0)

Spanja e kualifikuar

Grupi C
Sweden - Italy 3:2 (2:1)
Sweden - Paraguay 2:2 (2:1)
Italy - Paraguay 2:0 (1:0)

Suedia e kualifikuar

Grupi D
Uruguay - Bolivia 8:0 (4:0)

Raundi Final
Brasil - Sweden 7:1 (3:0)
Uruguay - Spain 2:2 (1:2)
Brasil - Spain 6:1 (3:0)
Uruguay - Sweden 3:2 (1:2)
Sweden - Spain 3:1 (2:0)
Uruguay - Brasil 2:1 (0:0)

Uruguaj - Brazil ne finale
Spanje - Suedi per vendin e trete

Per vendin e trete
Sweden - Spain 3:1 (2:0)

Finalja
Uruguay - Brasil 2:1 (0:0)

Goleshenuesi:
Adenir (Brazil) 8