• Orhan Rexhepi: Erdogani i vërtetë dhe e vërteta e shqiptarëve

  Sa dhe si do të mund të futej ky proverb i lashtë, nja 2400 vjet më vonë, në të vërtetën e situatës në TURQI dhe përreth saj (si do të duhej ta “përkthenim” atë), ose më shkoqur si t’ia themi TË VËRETËN ARISTOTELIANE  radikalistëve ANTI-SHQIPTARË...
 • Lutfi Alia: At Gjeçovi, legjislatori i dytë i kanunit

  At Mëhill Shtjefën (Stefan) Kostandin Gjeçovi-Kryeziu O.F.M, është lindur me 12 korrik 1874 në Janjeva - Kosovë, ku kreu shkollen fillore dhe në vazhdim u dërgua të studioi në kolegjin e Franceskanëve në Troshan ...
 • Dedë Preqi: Konsideratë për mërgimtarët

  Ndërkaq, tingulli më i pa artikulluar mund të çfaqet  kur mërgimtarët të konsiderohen si të „huaj“ në vendin e vet. Nuk  di se si mund të përshtatët një term tjetër, që cilëson mërgatën tonë,  në ç’mënyrë  ajo trajtohet sa herë udhëton në vendin e vet. Mërgimtarët si çdo here...
 • Zeqir Lushaj: Një telefonatë mbas 20 vjetësh

  Ishte nje telefonate para pak ditesh, jo krejt e zakonshme por disi e papritur per mua... Mbas disa pyetjesh te shpejta me bashkbiseduesin u riktheva (pak i befasuar) ketu e 20 vjet me pare kur ne vitin 1996 kisha botuar nje shkrim qe do e ndiqni me poshte ...
 • Tahir Bezhani: Vepër me vlera të larta njerëzore

  Sejdi Berisha, autor me një bagazh të pasur krijimtarie, në të gjitha zhanret e letrare, ndër krijuesit më cilësor të vendit, në pjesën e parë të këtij viti, saktësisht, para dy muajsh, lexuesve ua dhuroi edhe dy vepra letrare...
 • Frrok Vukaj: Në Karaburunin “e ndaluar”

  Këto ditë të ngrohta, për një fundjavë zgjodhëm bregdetin e Vlorës, një nga perlat më të bukura të vendit. Pas Ujit të Ftohtë, jo shumë larg nga Tuneli, kafen e parë e pimë në njëlokal më emrin “Liro” ngjitur me rrugën...
 • Riza Sadiku: 40 vjet pa Prof. Dr. Hasan Kaleshin

  Hasan Kaleshi i takon  gjeneratës se pare te kuadrove te shkolluara ne mesin e shqiptareve pas  Luftës se Dyte  Botërore, personalitet qe la gjurme te thella ne shume fusha te  shkencës dhe dijes, la emër ne shume institucione te vendit me te cilat ka bashkepunuar ne ish Jugosllavi, ne Evrope dhe bote...
 • Imamët turq shpërndahen në tërë Kosovën

  Dhjetëra imamë turq ishin angazhuar ramazanin e fundit në Kosovë, që nga leximi i Kur’anit e deri te mbajtja e ligjëratave nëpër xhamitë e vendit. BIK’u nuk ka komentuar se kush i ka paguar ata dhe a u monitoruan gjatë ligjërimit. Express sjell listën e plotë të këtyre...
 • Bajram Çeliku: 40 vjetori i themelimit të KF Bashkimi

  Sporti në fshatin Cërvicë dhe rrethinën e Kërçovës, ka një historik më vete. Edhe të parët tanë dikur janë marrë me sport, edhe atë: me mundje (pelivanë), vrapimin me shkop dhe pa shkop, lojën e bishkës, hedhjen e gurit, kërcimin me shkop dhe pa shkop në një dhe tre ...