• Entela Binjaku: Jo urrejtes dhe larg dhunës

  Konflikti në shoqërinë tonë është  koncept i njohur, megjithatë në parimet e sociologjisë  thuhet  se “në cdo gjetje ke emocionin e të panjohurës”.  Konflikti prodhohet thuajse në të gjitha dimensionet e shoqërisë, që nga familja e  deri te ato institucione që edhe pse ...
 • Lutfi Alia: Bashkëbisedimet me veteranët

  Të shkruash historinë e luftës Antifashiste Nacional-çlirimtare, është impenjim i vështirë, por aktualisht është dhe një ndërmarrje relativisht e lehtë, pasi në ditët e sotme, arkivat kanë nxjerrë shumë dokumenta, që kanë ndikuar të ...
 • Bardh Nëngurra: Shqiptaret pas aktit terrorist në Paris

  Gjeneratën time na patën mësue në shkolë se Gjergj Fishta ka thanë vetë:..... le ta din bota mbarë se Gjergj fishta nuk asht ma shqiptar... andaj nuk duhet ta mësojmë as tja lexojmë shkrimet.Na paten mesue se edhe Faik Konica ka thanë: ... ruje Zot Shqipninë...
 • Meri Lalaj: Gjethnaja kuqëlon në Toronto

  Për herë të parë në jetën time e kapërceva Atlantikun për të parë tim vëlla, Kopin, gruan e tij Elin dhe dy nipat e mi të dashur, gjithashtu për të shijuar bukurinë e vjeshtës kanadeze. Fluturimi nga Roma deri në Toronto zgjati dhjetë orë dhe unë lexova një roman me më shumë ...
 • Tahir Bezhani: Verim vjeshtor

  Bjeshkët  janë të bukura në katër stinët e vitit. Secila stinë ka karakteristikat e veta joshëse. Pranëvera e vera janë stinët më të preferuara për bukuritë magjepëse që ofrojnë lartësitë e Alpeve gjelbëroshe...
 • Nderimi për invalidin e luftës Xhemail Limoni-Leci

  Pak fjalë për të kaluarën e Xhemës së ndjerë, ndjesë pastë, dhe familjen tonë.Xhema kishte dy djem Milaimin dhe Gëzimin, të dy ishin ushtarë të UÇK-së. Serbët fqinjë të Xhemës, këtë e dinin mirë dhe, pikërisht...
 • Forca e Diasporës për Atdheun- FDA

  Dje me datë 22.11.2015, në Hotelin Grand në Prishtinë,  në praninë e qindra qytetarëve dhe medieve të shumta, Organizata Forca e Diasporës për Atdheun-FDA, shpalosi platformën e saj programore, para opinionit publik.Edhe përkundër faktit se ishte një ditë pushimi, ditë e diele dhe...
 • Gëzim Llojdia: Sporti në Iliri

  Pjesëmarrja e amantasve në lojërat olimpike, që zhvillohen në kohet e hershme në shtetin fqinj,tregon se amantit ishin njerëz me kulturë dhe sportistë të mirë, fakt që e tregon edhe stadiumi i saj. Me këtë të dhënë të rëndësishme gjejmë një çelës për të hyrë në një portë të...