• Ahmet Selmani: Metamorfoza e dronit

  Lidhur me atë që ndodhi kohë më parë në stadiumin e Beogradit pata thënë botërisht se epilogu i aventurës së fshehtë ende nuk ka ardhur, çdo gjë do të shihet pas rezultatit të UEFA-së. Pa dyshim, bindja ime e thellë ishte se atë do ta shihnim të përshkallëzuar më vonë, mbase me hapat e tjerë që do të ...
 • Selim Nëngurra: Atakim perfid islamik

  Perqudi e shof se sa e sakt qenka ajo fjala popullore ; ... me kan mbet kambët e arushës në dorë.Pata pa nji video me gjendjen e shtëpisë e cila nga reporteri u prezantue si shtëpia e At Gjergj Fishtës dhe meqe unë mendoja se pasi pushteti i Enver...
 • Bushati: Dizdari mbajti fjalimin mbi varrin e Boletinit

  Nasuf Tahir Dizdari u lind ne Shkodër në një familje të njohur qytetare në vitin 1857. Shtëpinë e kishte  lagjen e njohur Parrucë që i kishin dhënë famë Kazazët e Jukajt. Në këtë lagje  kishin trojet e veta edhe Dizdarët ...
 • Vladimir Muça: Baki Ymeri dhe letërsia

  Falë teknologjisë në komunikim, lidhja ndër shqiptarët anë e kënd botës, tashmë është evidente. Ky komunikim, sigurisht që e ka forcuar më shumë integrimin e diasporës ndër vete dhe në tokën amë.Unë pata nderin të komunikoj frutshëm me një zë buçimas në diasporën ...
 • Kadri Tarelli: Kryeqyteti i fëmijëve të Ballkanit

  Durrësi i lashtë 3000-vjeçar, në ditët 16-17-18 tetor 2014, si rrallëherë në këtë mestetori, të ngrohtë e plot diell, gumzhinte nga zërat e gëzueshëm të fëmijëve shqiptar e të Ballkanit. Me pjesëmarrjen e tyre në festivalin e ...
 • Drita Lushi: Intervistë me gazetarin Ndue Lazri

  Përshëndetje Ndue. Po i lë formalizmat dhe s’po të drejtohem me“zotëri” apo “i nderuar”(që mendoj se janë e njëjta gjë). Kjo, duke të konsideruar koleg, me të cilin na lidh fjala e shkruar, mik me të cilin kemi shkëmbyer librat e botuar ...
 • Shefqet Dibrani: Aktivistët e LDK-së kundër...

  Solothurn, 25 tetor 2014. Në praninë e përfaqësuesve të rreth 15 Nëndegëve të LDK-së në Zvicër dhe të më pak se gjysmës së anëtarëve të kryesisë së Degës së LDK-së në Zvicër, si dhe kryesisë së Forumit të Gruas të Degës së LDK-së në Zvicër, në ambientet e televizionit Syri Blu në Solothurn...
 • Në besë të shqiptarit...

  “Pas ndeshjes me Serbinë, jo pa qëllim u tentua të krijohej imazhi i një Shqipërie jo tolerante, për më tepër i pushtuar nga nacionalizmi ekstrem. Por sa i vërtetë është ky realitet, si janë shqiptarët në shtëpinë e tyre, ose më mirë si janë shqiptarët në fushat e futbollit”...