• Kalosh Çeliku: Borë në Prishtinë dhe Shkup

  Moti pritej në mes të Pranverës shqiptare, borë në Prishtinë dhe Shkup pas Luftës së fundit (1999) dhe asaj në Tanushë (2001). Ose, siç thotë populli te Ditët e plakave: Prill bre vëlla/ nam tri ditë hua/ ta shuej plakën me gjithë çka ka! Shqiptarët e fituan luftën me Serbinë, por e humbën paqen mes vete...
 • Meri Lalaj: Nxënësi im i mirë Dhimitër Pojanaku

  Le të duartrokasim dhe të brohorasim pasi drejtësia në Shqipëri u vu në vend. Këshilli i Lartë i Drejtësisë u mblodh me shumë ngut për të dënuar veprimin e gjyqtarit Dhimitër Pojanaku. Larg Tiranës, në Pogradec, gjyqtar province ku ka më lehtë për ta dënuar. Dhe njerëzit qeshën nën buzë...
 • Murat Gecaj: Bedri Dedja - 10-vjetori i ndarjes

  Në kujtimet e jetës së tij, Prof. Bedri Dedja ka shënuar se lindi më 20 nëntor 1930. Aty shprehej: “Unë ndjehem krenar që linda në Korçë, në djepin e arsimit kombëtar laik, në Korçën që ishte…mbretëreshë e artit dhe e shkencës, trimëreshë e atdhetarizmit në kohët që shkuan dhe në kohën e...
 • Gëzim Llojdia: Prift po rrëzohet manastiri!

  Shkallina e parë.Silueta e manastirit në ishullin e vogël dhe të bukur me emrin Zvërnec është shfaqur për një kohë  rreth shekullit 13-14,nëse s’është i kësaj kohe, mjegulla e kohës i fshinë kufinjtë,le të përcaktohet kjo vepër në qëndrimin tonë stoik ka ardhë më shpejt në jetë në  shekullin e 10...
 • Hazir Mehmeti: Destan Gashi, këtu denbabaden

  Destanin e njoha nga puna e tij e madhe në disa ekspozita gjithandej Austrisë, bëra  shkrime i frymëzuar nga vepra e tij, disi i ndieja sikur më takonin dhe mua. Sytë e tij shndrisnin në thellësi nga nxirrnin shpirtin e tij prej njeriut kombëtar, i dheut tim i cili na përvëlonte me brengat e bukuritë ...
 • Ramiz Selimi: Intervistë me deputetin e PE Dr. Rübig

  Në këtë intervistë të gjatë që përfshin tema të shumta nga jeta, ekonomia dhe politika, si dhe problemet e rajoneve shqiptare zoti Rübig  është optimist se këto vështirësi  momentale do të tejkalohen dhe rajoni...
 • Xhihadistët e Drenicës, nxënës të Dukës

  Skenderaj është komuna prej nga po rritet numri i të rinjve dita e ditës që po ia mësyjnë luftës në Siri. Ata nuk “çajnë kokën” për ligjet që nxjerr Qeveria e Kosovës e cila dënon deri në 15 vjet kushdo që shkon për të luftuar jashtë vendit...
 • Ethem Bejo: Sporti në Përmet para çlirimit

  Komuniteti permetar gjatë viteve ka treguar se asnjëherë nuk i ka munguar dëshira për sportet,  kalitjen fizike e në veçanti futbollin si lojën me popullore. Sporti në rrethin e Përmetit ështe sjellë dhe zhvilluar nga te rinjte studenta...