• Gjergj Kabashi: Vrasja e Xhemail Mustafës, provokim?

  A i ka ofruar, ndonjë i penduar i mundshëm, të dhëna Policisë e Kosovës, gjatë këtyre katërmbëdhjetë viteve, dhe a ka qenë ndonjëherë policia në dijeni të një provokimi të tillë? Kjo gjë, sipas mendimit tim, është tejet interesante për t’u hulumtuar e sqaruar nëpërmjet rrugësh operative...
 • Nëngurra: Nëngurra - vendbanim pellazgo-iliro-dardan

  Këto ditë në RTK, në KTV dhe në TV 21 në emisionin e lajmeve u dha nji lajm se arkeolog vendor dhe nderkombëtar kan zbulue nji vendbanim të vjeter  Pelazgo-Iliro-Dardan në fshatin Nengurra ish Lubozhda e Istogut.Ky lajm më gëzojë tejmase sepse isha njeriu i parë i lindun dhe i rritun...
 • Koha e të qenit njeri

  Kanë kaluar tashmë pesë vjet nga ndarja e hidhur dhe e papritur e Tropojës me njërin nga intelektualët më të njohur të saj, profesorin e nderuar Idriz Logu.Sapo po mbushte 64 vjet dhe miqtë, shokët dhe familja  pregatisnin ...
 • Agim Gashi: Lulekosove e shtyll flamuri

  (Kushtuar Sebahate Tolajt e Isuf Haklajt vrarë më 24 nëntor 2003 në krye të detyrës) Vrasës të regjun i zunë pritatMe t´zeza maska mbulue ftyrën,Me i vazhdue vrasjet serikePa zgjedh mjete, pa e ndrrue mënyrën...
 • Vahit Nasufi: Aromë kërçovare në Zvicër

  Të flasish apo të shkruash për kurbetin, është vetëm humbje kohe, pasi që tashmë dihet se kurbeti është një fushë beteje, ku përballesh me një kundërshtarë shumë të fortë që s`mund ta fitosh kurrë! Por, nëse e shohim ...
 • Besim Dervishi: Historia e simbolit dhe Dodona

  Shume shkrime , editoriale, punime shkencore, libra dhe emisione televizive jane bere ne lidhje me mitin e simbolit tone kombetar shqiponjes se zeze dykrenare. Analizat dhe debatet arriten kulmin sidomos ne njeqind vjetorin e pavarsise se Shqiperise me 28 Nentor 2012. Nga te gjitha...
 • Drita Lushi: Intervistë me gazetarin Ndue Lazri

  Përshëndetje Ndue. Po i lë formalizmat dhe s’po të drejtohem me“zotëri” apo “i nderuar”(që mendoj se janë e njëjta gjë). Kjo, duke të konsideruar koleg, me të cilin na lidh fjala e shkruar, mik me të cilin kemi shkëmbyer librat e botuar ...
 • Letër publike nga ish Ushtarët e Sali Çekajt

  Reagim: Thellësisht të shqetësuar nga zhvillimet politike të gjashtë muajëve të fundit ,të cilat në vete përmbajnë një gjendëje kaotike, me sjellje arrogante dhe të padurueshëme të ca politikanëve totalisht të pandergjegjëshëm duke e sjellur shtëpin tonë në greminë dhe mjerim...
 • Në besë të shqiptarit...

  “Pas ndeshjes me Serbinë, jo pa qëllim u tentua të krijohej imazhi i një Shqipërie jo tolerante, për më tepër i pushtuar nga nacionalizmi ekstrem. Por sa i vërtetë është ky realitet, si janë shqiptarët në shtëpinë e tyre, ose më mirë si janë shqiptarët në fushat e futbollit”...