• Baki Ymeri: Përse Hebrenjtë janë më të mençur se myslimanët?

  Analizë interesante! Mua ma merr mendja se edukata është vendimtare. Sipas burimeve elektronike, ekzistojnë 14 milionë hebrenj në botë: 7 milionë në të dy Amerikat, 5 milionë në Azi, 2 milionë në Europë dhe 100 mijë në Afrikë. Për një hebre në botë ekzistojnë 100 myslimanë. Megjithate...
 • Lutfi Alia: Nënë Tereza, misionare e dashurisë

  Nënë Tereza, e udhehequr nga thirrja e Krishtit mbi kryq: “Kam etje”, vendosi te largohet nga Kongregacioni i motrave te Loreto-s dhe t’i dedikohet bamiresise, dashurise, mbeshtetjes, ndih-mes materiale e ...
 • Visar Duriqi: Merrini seriozisht wahabistët shqiptarë

  Wahabistët edhe mund të kenë ndonjë të mirë, por i verbuar nga mizoria që ata sot po shkaktojnë në botë në përgjithësi (me ISIS’in, Al-Kaida’n, Boko Haram’in...) e kam të vështirë t’i dalloj. Nëse i gjej ndonjëherë ndoshta do t’i shkruaj, por këtë nuk mund t’ua premtoj wahabistëve, por, ajo që mund...
 • Ramiz Lushaj: Alex Selimaj, dritë e pastër e kohës

  Mjeshtri i fotografisë artistike, Alex Selimaj i Nokshiqit të Plavës, tashma edhe shqiptaro-amerikan njujorkez, i përket të tretës epokë të udhës të fotografisë shqiptare që daton pas ramjes të Murit të Berlinit, saktësisht,..
 • Bajram Qerimi: Tipologjia e frazave (V)

  Frazat metaforike, për nga kuptimi dhe funksioni stilistikor, kanë  kuptim dhe funksion të metaforës. Pra, frazat metaforike, në ligjërim dhe shkrim letrar, kanë vlerë metaforike dhe kryejnë funksion si metafora...
 • Klajd Kapinova: Robert & Valedete Përlleshi martohen

  Sipas traditës shqiptare, dasmat fillojnë të shtunën dhe bëhen veç e veç në familjet e dhëndërrit dhe nuses.Ishin orët më të gëzuar në familjen Përlleshi, në mbrëmjen e së shtunës, e cila në oborrin e madh plot gjelbërim, pranë shtëpisë ...
 • Do Arab men hate women?

  With these five words in a controversial magazine article, Egyptian-American journalist Mona Eltahawy shot to fame, unleashing a devastating critique of women's rights in the Arab world...
 • Elona Doda: Flet gazetarja dhe poetja Oralda Lahe

  Oralda Lahe është gazetare në Radio Tirana pranë Departamentit Social-Kulturor. Është e pranishme në shtypin e shkruar dhe median online  me anë të shkrimeve sociale dhe kulturore. Ndërsa nuk mungojnë dhe krijimet...
 • Kryeministrja e Australisë Gillard drejtuar emigrantve

  Emigrantët, dhe jo australianët, duhet të përshtaten. Parimi është merre ose lere. Jam e lodhur nga ky komb që merakoset se mos po fyejmë ca individë apo kulturën e tyre…Që kur ndodhi sulmi terrorist në Bali (Indonezi), jemi dëshmitarë të ...
 • Sportistët e skuadrës Gjermane, ‘’meteorët’’ e futbollit

  Një eveniment kaq i rëndësishëm siç ishte kampionati i 20-të i futbollit që u zhvillua në Brazilin e bukur të Sambas. Me atë futbollin e tij vrituoz që uli siparin duke shpallur fituesin e tij skuadrën Gjermane. Skuadra gjermane bëri lojra të bukura ku luajti në fushën e gjelbërtë. Si rezultat i këtyre ...