• Fritz Radovani: Imzot Bonattin, kush e ka shkye?!

  Një Dosje që per mendimin tim paraqet shumë interes! Ishte një Dijetar i vertetë dhe njohës shumë i mirë i disa gjuhëve të hueja. Nderohej në Shqipninë e Jugut dhe asht konsiderue si Meshtar i paisun po me ata virtyte që u adhurue nga vlonjatët. Respekti dhe...
 • Orhan Rexhepi: Si e falsifikuan historinë serbët

  Si ndodhi që SLLAVËT në përgjithësi, ose më saktë SERBËT e mëvonshëm, sapo erdhën në Gadishullin BALLKANIK (atëherë Gadishulli ILIRIK) nga ILIRËT filluan të mësojnë shumçka për ta vazhduar jetën e tyre të re, jetë e cila duhej të zhvillohej në rrethana...
 • Anton Marku: Shkolla në Fe

  Feja është e rëndësishme për njeriun po aq sa dhe njeriu për fenë. Në shoqërinë shqiptare, kohëve të fundit, debati për futjen e mësimit fetar në shkollat publike, për herë të parë u incua nga instancat më të larta shtetërore në Tiranë, përkatësisht nga kryeministri aktual, për tu ri-tematizuar...
 • Sopi & Laçi: Intervistë me z. Demush Mehmeti

  Demush Mehmeti është i lindur në vitin 1961., në Remnik të komunës së Vitisë. Ka kryer në afat rekord fakultetin juridik pranë Universitetit të Prishtinës në vitin 1985. Ka  kryer me sukses të shkëlqyeshëm edhe provimin...
 • Bajram Canameti: Kurt Kola - Në Shqipërinë Burg

  Libri i Kurt Kolës “Në Shqipërinë Burg”,   na rrëfëhet me një zë ekzistencial kori i një vuajtje kolektive, pjesë e së cilës ka qenë edhe vetë autori.Me një rrëfimtari të rrjedhshme ai përcjell përmes ngjarjesh, faktesh,  gjithë atë ferr të vuajtjes kolektive dhe individuale...
 • Vjollca Biraku: Vlora nderon Qemal Haxhihasanin

  Prof.dr. Bardhosh Gaçe, kishte kohë që po punonte me përkushtim për organizimin e një evenimenti shkencor, për jo vetëm për bashkëshoqëruesin e tij shkencor por edhe për mikun e tij, Qemal Haxhihasani...
 • Salihu: Rezistenca e shqiptarëve të Kosovës Lindore

  Lidhja e II Shqiptare e Prizrenit ishte vazhdimësi e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, e mbajtur më 1878.Kuvendi i Parë I Lidhjes së II të prizrenit u mbajt  më 16-20 shtator 1943, ku kryetar i Komitetit Qendror të Lidhjes u zgjodh Rexhep Mitrovica, ndërsa në Kuvendin e Dytë...
 • Luna Kalana: Ndrecë Ndue Gjoka, Mësues i Popullit

  U rritëm, u edukuam dhe arsimiuam me frymën e Atdhedashurise dhe te patriotizmit,  me idealet e gjakut per liri.Idhujt tanë qenë dhe janë Dëshmoret e Kombit. Emrat e tyre janë te skalitur në kujtesë tonë.Si mund te harrohet...
 • Dibrani: Shqiptarët e Austrisë rreth Euro-Atlantik-ut

  Lobi Euro-atlantik Shqiptar nuk ka shumë kohë qe vuri gurthemelin e vet në Lorach të Gjermanisë, po dita ditës është duke marr hov dhe frymë me ambicie të reja drejt zgjuarëjes së shqiptarëve për ta bërë një unitet të bashkimit në mbarëvajtjen e gjithëmbarshme ...
 • Dibrani: Donjeta Sadiku synon me medalje të reja

  Të shkruash për një njëri me famë të madhe është  privilegj për  gazetarin. Po të shkruash për portretin e një të reje me  reputacion ndërkombëtar dhe  bashkëvendëse nga Malësia e Gallapit  dhe nga  fshati Dushkajë ish Dabisheci,për mua është krenari dhe me nxiti ta...