• Vangjush Saro: Histori me miliona dhe milionerë

  Edhe pse prodhohen skena dhe lajme të "gëzuara", si ai nga Samiti i Berlinit, që gjithsesi duhet ta përcjellim me shpresë, skena shqiptare e ekonomisë dhe protagonistëve të saj, ka kaq shumë hije dhe paqartësi. Ndjek shpesh një emision të quajtur "Dragons' Den"...
 • Lutfi Alia: Nënë Tereza, misionare e dashurisë

  Nënë Tereza, e udhehequr nga thirrja e Krishtit mbi kryq: “Kam etje”, vendosi te largohet nga Kongregacioni i motrave te Loreto-s dhe t’i dedikohet bamiresise, dashurise, mbeshtetjes, ndih-mes materiale e ...
 • Selim Nëngurra: Ekstremizmi islam në Universitete!

  Ky titull paksa provokativ në dukje,  fatkeqësishtë është një realitet i dhimbshëm dhe kam frikë se do shkojë një kohë e gjatë per ta largue ekstremizmin islam nga institucionet e dijes dhe shkencës, nga Universiteti i Kosovës dhe nga të gjitha institucionet arsimore, kulturore e shkencore të...
 • Ramiz Lushaj: Alex Selimaj, dritë e pastër e kohës

  Mjeshtri i fotografisë artistike, Alex Selimaj i Nokshiqit të Plavës, tashma edhe shqiptaro-amerikan njujorkez, i përket të tretës epokë të udhës të fotografisë shqiptare që daton pas ramjes të Murit të Berlinit, saktësisht,..
 • Ilir Muharremi: Ndërmjet bukurisë dhe të veçantës

  Për çdo artist bukuria qëndron jashtë të gjitha hierarkive ngaqë aty janë shtruar shumë kontraste dhe kjo është shenja më e lartë e pushtimit të artit individual mbi gjërat e kundërta. Gjërat e kundërta janë ato që përpiqen ta ribëjnë të bukurën e cila depërton pa dhunë, pa politikë me anë të bindjes ...
 • Klajd Kapinova: Robert & Valedete Përlleshi martohen

  Sipas traditës shqiptare, dasmat fillojnë të shtunën dhe bëhen veç e veç në familjet e dhëndërrit dhe nuses.Ishin orët më të gëzuar në familjen Përlleshi, në mbrëmjen e së shtunës, e cila në oborrin e madh plot gjelbërim, pranë shtëpisë ...
 • Elona Doda: Flet gazetarja dhe poetja Oralda Lahe

  Oralda Lahe është gazetare në Radio Tirana pranë Departamentit Social-Kulturor. Është e pranishme në shtypin e shkruar dhe median online  me anë të shkrimeve sociale dhe kulturore. Ndërsa nuk mungojnë dhe krijimet...
 • Thirrja inkriminuese e Bashkësisë Islame

  BIK’u në korrikun e 2012’ës obligoi mbi 800 imamët e saj që të ligjërojnë për vlerat e tokës ‘Sham”, ku po fuqizohet grupi terrorist ISIS, në lidhje me të cilin u arrestuan 40 kosovarë. BIK’u aty edhe bëri nxitje të urrejtjes kundër sektit “shiitë” të islamit. A është kjo thirrje inkriminuese e BIK...
 • Sportistët e skuadrës Gjermane, ‘’meteorët’’ e futbollit

  Një eveniment kaq i rëndësishëm siç ishte kampionati i 20-të i futbollit që u zhvillua në Brazilin e bukur të Sambas. Me atë futbollin e tij vrituoz që uli siparin duke shpallur fituesin e tij skuadrën Gjermane. Skuadra gjermane bëri lojra të bukura ku luajti në fushën e gjelbërtë. Si rezultat i këtyre ...