• Gani Mehmetaj: Erdogani kundër bashkimit të shqiptarëve

  Erdogani asnjëherë nuk tregoi dashamirësi ndaj shqiptarëve. Herën e parë kur e vizitoi Prishtinën, e përuroi xhaminë që ishte ndërtuar mbi rrënojat e kishës katolike shqiptare, aty ku treqind vjet më parë u varros Pjetër Bogdani i madh. Hherën e dytë nga...
 • Zajmi: Gjendocidi i luftës 1941-1945 dhe shqiptarët

  Ish Jugosllavija, për të marë të mira material nga Gjermanija në vitin 1964 përkatsishtë në 17 qërshor, formoj Kosionin për evidentimit e viktimave gjatë Luftës së Dytë Botërore.Kjo gjithsësi ka shkruar përmes Komisionëve...
 • Gjon Keka: Bashkë nuk ishim as nuk do të jemi

  "500 vjete ishim bashke" e paska thene "baba" i mbetjeve osmane. Kesaj deklerate i gezohen vetem ata.Asnjeher pergjate historise nuk kemi qene bashke, sepse asgje nuk na ka lidh me turq.Deri ne shembjen e asaj Perandorie famekqe osmane ...
 • Demir Krasniqi: Manastiri - qytet i alfabetit

  36 shkronja na i dha Manastiri –36 këngë do t’ ia këndoj  ma s’ miri !O, për Manastirin , qytet  të  Kongresit –Do t’ këndoj  nga zemra , këngët e progresit ! O, për Manastirin , qytet të “Bashkimit” –Do t’ këndoj nga zemra , këngët e gëzimit...
 • Mehmeti: Konferencë pune e mësuesve shqiptarë

  Në përgjithësi në diasporë përqindja e atyre që vijojnë mësimin shqip është shumë e ultë dhe nuk e kalon 2 % , Suedia shembull me vijueshmëri rreth 60%...shtetet tona duhet ta ndihmojnë mësimin amtar,  një detyrim...
 • Oroshi: Çamëria dhe marrëdhënjet shqiptaro- greke

  Të nderuar pjesëmarrës zonja dhe zoterinj,Kam nderin që pikerisht sot në këtë ditë historike në Gjirokastër t’i hapë punimet e sesionit të XIV shkencor me temën: ” Çamëria dhe marrëdhënjet shqiptaro- greke nëpër shekuj”. Më gëzon fakti se ...
 • Hazir Mehmeti: Turnir futbolli i nxënësve në Austri

  Koloritit i flamujve e veshjeve kombëtare  mblodhën ngjyrat  e ylberit në fushën e gjelbër me futbollistë ambicioz në hapat e tyre për nesër. Prej tyre do merr frymë Liga Shqiptare e Futbollit në Austri e cila garon tani e gjashtë vjet si ligë me disa ekipe futbolli. Ekipi ...