• Martin Ndrecaj: Unë, zgjedhësi i ri

  Koha po kalon dhe brezat po ndërrohen në Kosovë. E bashkë me ta edhe botëkuptimet e njerëzve, sjelljet, pikëpamjet, kultura. Dhe unë, votuesi i ri, që nuk jam një, por që përfaqësoj një brez, atë më të zgjuarin, më të ngriturin e më të kulturuarin, nuk do të pranoj të na trajtojnë si kope...
 • Idriz Zeqiraj: Kadri Mani, njeriu i risive

  Të mbledhur në rast morti: familjarë, miq, shokë e dashamirë të Familjes Osmani, për ta përkujtuar jetën dhe veprën, sa të përveçshme, aq edhe të zëshme, të njërit nga personalitetet e shquara të trojeve tona. Veteran ...
 • Fahri Xharra: Fajet i ka Shqipëria!

  Unë gjithmonë i kam para syshë fjalët e miqëve të familjarëve të mi që në netët e gjata të dimrit mblidheshin pas darke dhe bisedonin . Dhoma e madhe ; por mbushja e saj me tym duhani nuk e pengonte bisedën e gjatë sa vetë dimri për atdhedashurinë . Edhe pse ishim në tokën tone...
 • Marjan Sebaj – Sopi: Ditë të vështira…

  Kalonin vitet, ndërsa unë gjithnjë e më tepër forcohesha në fe, shpresë dhe dashuri. Punoja e veproja në të gjitha limitë, pa pushuar, kisha aq vullnet për punë, saqë edhe gjumi mendoja se ishte i tepërt. Por, ajo që më mundonte dhe shqetësonte shpirtin tim ishte gjendja...
 • Engjëll Koliqi: Ambasadori Minxhozi në Stubëll

  Sot në Stubëll të Karadakut (komuna e Vitisë) qëndroi një delegacion i lartë, shumë i nderuar dhe i vlefshëm, për të nderuar Vatrën e Parë të arsimit tonë kombëtar. Erdhi ambasadori i jashtëzakonshëm e fuqiplotë...
 • Idriz Zeqiraj: Komandanti i Rugovës

  "Ata që po i vret UÇK-ja, po i vajton LDK-ja." Kështu ka shkruar një kuadër i lartë i PDK-së, vite më parë. Duke qenë kuadër i PDK-së, parti e cila e identifikon vetën me UÇK-në, atëherë, më sakt, duhet thënë: "Ata që po  ...
 • Agim Gashi: Dy foto që flasin shumë

  Fotoja e parë ia humbi imazhin Kosovës dhe policisë së Kosoves në përgjithësi.Kur Namaz-Protesta me flamuj të Hamasit dhe veshje jo karakteristike për shqiptarë dhe evropianë, kerkonin ndërtimin e një xhamie të madhe përballë Katedrales katolike, artikujt e shtypit amerikan thonin se...
 • Gjon Neçaj: Albani, Kampion i mundjes

  Alban Neçaj ka lindur më 02.06.1991 në Peraj të krahinës së Nikaj Merturit , në Tropojë, por është rritur në Lezhë, pasi nga vendlindja, prindërit e tij u larguan për një jetë më të mire, kur Albani ishte ...