• Elvi Sidheri: Italianët përqeshin kërcënimet e Kalifatit Mesjetar!

  Me shumë shpoti. Kështu i janë përgjigjur italianët kërcënimeve të militantëve të Shtetit Islamik nga brigjet e Dernas dhe të Sirtes, rreth 300 milje nga bregu italian, se kalifatistët do të arrijnë një ditë në Romë.Militantët libianë të lidhur me organizatën fondamentaliste në fjalë...
 • Lutfi Alia: Shtypi shqiptar pёr Nёnё Terezёn

  Dita kur Nënë Tereza mori çmimin Nobel, shënoi një faze të re të njohjes tё gruas të famëshme në botë, që i pushtoi zemrat e shqiptarëve, kudo ndodheshin.Nënë Tereza u pёrmend për herë të parë në shtypin shqiptar ...
 • Fahri Xharra: Shperngulja e madhe nga Sanxhaku

  “Unë e njoh Shqipërinë dhe shqiptarët më mirë se popullin tim. Mirëpo kini kujdes! Shqiptarët janë të vegjël dhe të varfër,  e as nuk janë punëtorë të mirë. Ose janë shefa (eprorë) të mirë ose hajdutë të shkathët...... Një ditë nëse do të ndaheni r nga kullotat e pafundme të Perandorisë,  do ta hani...
 • Gjon Keka: Foto e rrallë e Gjergj Kastriotit në Itali

  Ky imazh ka nje rendesi te vecant sepse ketu Gjergj Kastrioti Skenderbeu vjen ne Barolum apo Barleta pas nje vizite qe kishte ne Raguze ne vitin 1461,ardhja ne Itali kishte te bente me mbeshtetjen e tij ne kete vend dhe pas fitores ai u kthye ne Shqiperi per te vazhduar betejen me barbaret turq dhe forcimin e ...
 • Brahim Avdyli: Festimi i ditës së Shën Valentinit

  "Qendra Shqiptare për Kulturë dhe Integrim", në Kreuzlingen, me datën 14.02.2015, në lokalin e saj, në mbrëmje, pati një festë të veçantë. Mua, më pat ftuar prej Rapperswil-it, pa më treguar. Familje, gra, burra e fëmijë kanë festuar së ...
 • Ramiz Selimi: Dikur emigrant, tani mjek në Linz

  Dr. Sabedin Mustafa, mjeku me histori suksesi në mërgim! Në dy dekadat e fundit diaspora shqiptare ka ndryshuar jashtëzakonisht shumë, jo vetëm me integrimin në vendet ku jetojnë, por edhe më ngritjen...
 • Agim Gashi: Dr. Manfred Köppel, njeriu që dhuron jetë

  Në rrugën Tivoli nr. 26, mbi barnatoren „Tivoli“, gjendet ordinanca specialistike për smundjet e mushkrive, frymarrjes dhe alergjive të ndryshme që sjellin rrugët respirative.Pronar i kësaj ordinance është specialisti i vjetër dhe i njohur në këto anë...
 • Gjon Neçaj: Albani, Kampion i mundjes

  Alban Neçaj ka lindur më 02.06.1991 në Peraj të krahinës së Nikaj Merturit , në Tropojë, por është rritur në Lezhë, pasi nga vendlindja, prindërit e tij u larguan për një jetë më të mire, kur Albani ishte ...